HERR: Inför BP – Kalmar FF

Imorgon gästas BP av Kalmar FF på Grimsta IP. Hemmalaget ska försöka ta sin andra raka seger i Allsvenskan. Senast lagen möttes vände BP underläge till vinst. Läget i BP Eft ...

Läget i BP

Efter en tuffare period i allsvenskan har BP inte förlorat någon av de två senaste matcherna. Den senaste matchen besegrades Halmstads BK med 3-1 efter en fin första halvlek. Även mot AIK inledde BP starkt och hade mycket väl kunnat vinna även den matchen.

Det är en del frågetecken kring skador på några spelare. Det återstår att se vilka som är uttagningsbara imorgon.

Om Kalmar FF

Smålandslaget har det för tillfället kämpigt då laget inte vunnit någon av de fyra senaste matcherna i allsvenskan. Under den perioden har Kalmar FF endast gjort ett mål. En anledning till den svagare perioden är att Mileta Rajovic inte alls gjort mål i samma utsträckning som under våren. Några fler mål från Ramovic kommer det inte heller bli då han i veckan lämnade Kalmar FF för spel i Watford FC.

Kalmar FF vill precis som BP ha ett stort bollinnehav och ska BP få matchen dit de vill behöver de ta tag i bollen. Senast lagen möttes tog Kalmar FF ledningen efter mål från Mileta Rajovic. Därefter gjorde BP tre mål och vann med tre mål mot ett. När lagen ställdes mot varandra på Grimsta IP senast vann BP med 2-1 efter mål från Markus Gustafsson och Fritiof Björkén.