HERR: Inför BP – IK Brage
Kevin Ackermann. FOTO: Erik Bjernulf

HERR: Inför BP – IK Brage

Share

HERR: Inför BP – IK Brage

På tisdag är det åter spel för BP:s herrar då laget möter IK Brage i en träningsmatch. Avspark är 14:00 på Grimsta IP. Läget i BP Efter ett tungt gruppspel i svenska cupen f ...

På tisdag är det åter spel för BP:s herrar då laget möter IK Brage i en träningsmatch. Avspark är 14:00 på Grimsta IP.

Läget i BP

Efter ett tungt gruppspel i svenska cupen för BP så studsade laget tillbaka mot Vasalunds IF i lördags. BP vann komfortabelt med 3-1 efter mål av Oscar Pettersson, Monir Jelassi och Marijan Cosic. 

Trots att matchen på tisdag även den är en träningsmatch så närmar sig allsvenskan med stormsteg och vikten av att komma i form är stor. 

Motståndet

IK Brage kommer till Grimsta IP med hyfsad vind i seglen efter sex poäng av nio möjliga av svenska cupens gruppspel. De inledde med att förlora mot Hammarby med 4-1 men följde upp det med att besegra GIF Sundsvall med 2-0 och Norrby IF med 5-0. Laget från Borlänge vann även mot IK Sirius i en träningsmatch i lördags med 3-2. 

IK Brage och BP möttes under fjolårssäsongen av superettan och matcherna slutade då med varsin seger. IK Brage vann den första matchen med 3-1 och BP vann sin hemmamatch med 3-2. Tisdagens motståndare kom på sjundeplats förra året i superettan, men var inte mer än sex poäng bakom Östers IF som fick möjligheten att kvala sig upp i allsvenskan. 

 Matchen sänds via BPTV.