HERR: Inför BP – IFK Norrköping

Under morgondagen gästas BP av IFK Norrköping på Grimsta IP. Båda lagen kommer till matchen med tre raka förluster i allsvenskan. Avspark kl. 17.30. Läget i BP Den svaga res ...

Läget i BP

Den svaga resultatrad som BP skrapat ihop den senaste tiden har gjort att laget nu är mitt i bottenstriden och är i stort poängbehov. På pappret så har BP ett tufft återstående spelschema. Förlusten senast mot IFK Göteborg var tung, men också rättvis. BP försvarade väl men hade svårt att få igång det egna spelet.

Trots den tuffa perioden så känner både spelare och ledare att de varit bättre än resultaten visar, det gäller bara att skramla ihop poäng. Att Samuel Leach Holm missade matchen i Göteborg var ett stort avbräck och alla som sympatiserar med rödsvart hoppas att hans namn åter står med i startelvan.

Om IFK Norrköping

Med 34 inspelade poäng har IFK Norrköping fem lag framför sig. De har under flera perioder varit laget som legat närmast topptrion, men den svaga formen har gjort att både Hammarby IF och Djurgårdens IF gått förbi. Morgondagens motståndare har blandat och gett under året, sedan Arnor Sigurdsson lämnat är det Totte Nyman som är den att se upp för. Anfallaren har det mesta och BP:s backlinje kommer få kämpa rejält för att hålla honom borta från målchanser.

BP vann mötet lagen emellan på PlatinumCars Arena med 2-0 under vårsäsongen, målskyttar Ludvig Fritzson och Marijan Cosic. Senast lagen möttes på Grimsta IP vann IFK Norrköping med ett mål mot noll.