HERR: Inför BP – IFK Göteborg
230429 Brommapojkarnas målvakt Filip Sidklev under fotbollsmatchen i Allsvenskan mellan Halmstad och Brommapojkarna den 29 april 2023 i Halmstad. Foto: Mathias Bergeld / BILDBYRÅN / kod MB / MB0596

HERR: Inför BP – IFK Göteborg

Share

HERR: Inför BP – IFK Göteborg

Imorgon möts två lag som kommer från tre poäng, men stämningen runt klubbarna är skilda. IFK Göteborg befinner sig trots storsegern mot Degerfors IF under strecket medan BP håller ...

Imorgon möts två lag som kommer från tre poäng, men stämningen runt klubbarna är skilda. IFK Göteborg befinner sig trots storsegern mot Degerfors IF under strecket medan BP håller till på den övre halvan av tabellen. Avspark kl. 19.00 på Grimsta IP.

Läget i BP

Efter regn kommer solsken och nu lyser solen starkt i Västerort. Tre inledande förluster har svarats upp med tre raka segrar där inget motstånd lyckats få hål på BP. Det rödsvarta stockholmslaget har spelat utanför huvudstaden de två senaste matcherna, men nu är det åter spel hemma på Grimsta IP där insatserna imponerat. 

Hemmapremiären spelades mot Malmö FF och de himmelsblå fick sannerligen kämpa in i det sista för att vinna matchen. Ifall BP hade fått med sig en eller tre poäng mot MFF så hade det inte varit orättvist. 

Hemmamatchen efter vann BP relativt komfortabelt mot Mjällby AIF med två mål mot noll. BP har visat att de är starka och kan kriga sig till poäng på naturgräs, men nu när det är match på Grimsta IP höjs möjligheterna till att rulla boll efter marken och kombinera sig framåt. 

Om IFK Göteborg

Huruvida solen kommer att skina över Poseidon inom en snar framtid återstår att se, men den förra omgången visade blåvitt att kvalité finns inom laget. Fem förluster och ett mål framåt var resultatraden inför matchen mot Degerfors IF. Tre poäng och sex mål senare så kommer ett IFK Göteborg för första gången med både en stark prestation och poäng i ryggen till en match. 

Morgondagens motståndare är ett tungt och fysiskt lag. Samtidigt finns det flera spelare i truppen som håller hög allsvensknivå. Får bortalaget bestämma matchbild så innehåller det nog mycket duellspel och kamp. 

Inbördes har BP haft det tufft och faktum är att laget endast vunnit en av de elva senaste mot IFK Göteborg. Senast lagen möttes på Grimsta IP föll BP med 0-2. Samtidigt är självförtroendet högt i truppen och spelarna vet vad de kan. 

Matchen spelas imorgon, måndag, 8 maj kl. 19.00 då BP gästas av IFK Göteborg på Grimsta IP. Köp biljett via https://bpfotboll.se/biljettinformation/ 

Via tv/streaming
Discovery Plus sänder. Köp gärna matchen via den här länken, så går en del av intäkterna tillbaka till BP.