HERR: Inför BP – Djurgårdens IF

HERR: Inför BP – Djurgårdens IF

Share

HERR: Inför BP – Djurgårdens IF

Imorgon spelas det sista Stockholmsderbyt av årets allsvenska då Djurgårdens IF gästar Grimsta IP. BP befinner sig på kvalplats med tre matcher kvar att spela och är i stort poäng ...

Imorgon spelas det sista Stockholmsderbyt av årets allsvenska då Djurgårdens IF gästar Grimsta IP. BP befinner sig på kvalplats med tre matcher kvar att spela och är i stort poängbehov. Avspark kl. 15.00 på Grimsta IP.

Läget i BP

Det rödsvarta västerortslaget kommer från en tung förlust i Uppsala mot IK Sirius. BP inledde matchen starkt och tog ledningen efter mål från Ludvig Fritzson. När Amadeus Sögaard sedan orsakade en straff och tilldelades sitt andra gula kort i matchminut 34 förändrades förutsättningarna och IK Sirius vann matchen med 3-2. 

Med tre matcher kvar är det kniven mot strupen för BP som befinner sig på kvalplats. IFK Göteborg är laget som är ovan BP med tre poäng fler, dessvärre för rödsvart har blåvitt en bättre målskillnad så i praktiken är det fyra poäng som skiljer med tre matcher kvar. Nu väntar ett stockholmsderby mot Djurgårdens IF som vill säkra fjärdeplatsen i tabellen. 

Om Djurgårdens IF

Med 27 spelade omgångar är blårandigt det bästa huvudstadslaget. Trots det så är topptrion ett hack upp och det ser ut att handla om att säkra fjärdeplatsen för Djurgårdens IF. Senast kommer laget från ett mållöst derby mot Hammarby IF. 

Senast lagen möttes var i den allsvenska premiären. Då vann Djurgårdens IF med 3-1 på Tele2 Arena. 

Avspark kl. 15.00 den 28:e oktober. Köp din biljett här: BP.ebiljett.nu