HERR: Inför BP – Degerfors IF
Publikbild. FOTO: Erik Bjernulf

Ny hemmamatch väntar för BP då Degerfors IF gästar Grimsta IP. Både BP och morgondagens bortalag föll i återstarten av allsvenskan. Avspark kl. 17.30 8 juli.  Läget i BP ...

Läget i BP

Derbyt mot AIK på Grimsta IP blev inte vad någon rödsvart hoppats på. AIK:s två mål från den första halvleken innebar förlust för BP. Det var sura miner efter matchen, men träningsveckan har flutit på bra och nyförvärven har spridit ny energi inom truppen. Samtliga nyförvärv är tillgängliga för spel imorgon och det återstår att se ifall det blir några debuter.

Det gäller nu för BP att studsa tillbaka efter förlusten senast ifall de vill behålla sin plats på den övre halvan av tabellen och bevara avståndet till botten. Ska BP ta tre poäng behöver de få till offensiven bättre än mot AIK, i synnerhet bättre än den första halvleken.

Om Degerfors IF

Den röda klubben från Värmland har haft en tuff inledning på säsongen och befinner sig för tillfället precis ovanför kvalplats. De har även precis som BP varit aktiva under transferfönstret. Lagets form är svag och de har tagit två poäng på de fem senaste matcherna. Med nyförvärven på plats för Degerfors IF återstår det att se ifall laget kan ta fler poäng framöver.

Inbördes lagen emellan har matcherna spelats i superettan och där har Degerfors IF vunnit tre av de fyra senaste matcherna. Senast på Grimsta IP tappade BP 2-0 till 2-3 mot Degerfors IF.

Avspark kl. 17.30 på Grimsta IP lördag 8 juli. Köp biljett här https://bpfotboll.se/biljettinformation/  Matchen sänds på Discovery+. https://www.discoveryplus.com/se/sport/fotboll/allsvenskan