HERR: Inför BK Häcken – BP

HERR: Inför BK Häcken – BP

Share

HERR: Inför BK Häcken – BP

Höstsäsongen har inte börjat som önskat för BP som har noll poäng på de två matcher som spelats efter sommaruppehållet. Nu väntar regerande mästarna från Hisingen som befinner sig ...

Höstsäsongen har inte börjat som önskat för BP som har noll poäng på de två matcher som spelats efter sommaruppehållet. Nu väntar regerande mästarna från Hisingen som befinner sig på tredjeplats och nyligen vunnit första matchen Champions League-kvalet.

Läget i BP

Efter att ha gått otroligt starkt så ställs laget nu inför en prövning att studsa tillbaka från två raka förluster där den senaste mot Degerfors IF var extra tung. Samtidigt så inledde laget med noll poäng på de tre första matcherna och visade prov på stark moral därefter. Det infann sig en stor besvikelse på Grimsta IP efter förlusten senast, men träningsveckan har imponerat och revanschlusten är stor. 

Alexander Johansson fick olyckligt kliva av skadad mot Degerfors IF i sin debut och det återstår att se huruvida han kommer till spel eller inte. I övrigt ska samtliga spelare vara tillgängliga för spel och det kan därmed bli nya debutanter i rödsvart på Hisingen. 

Om BK Häcken

Sedan Per Mathias Høgmo tog över som chefstränare för BK Häcken har laget imponerat stort och de vann förra året allsvenskan för första gången i klubbens historia. Det som kännetecknat laget mest är ett fartfyllt anfall och ett bolltryggt mittfält. Ska BP lyckas lämna Bravida Arena med poäng så kommer försvarsspelet bli viktigt. Att få igång ett eget spel och på så sätt få vila med bollen blir även det betydelsefullt. 

BK Häcken kommer senast från en seger i Champions League-kvalet mot Walesiska The New Saints med 3-1. Dessförinnan så vände och vann BK Häcken borta mot AIK. Trots att laget gått starkt under året så är känslan att de kan få ut ännu mer.

På de 12 senaste matcherna lagen emellan har BP vunnit tre, samtliga på Grimsta IP, medan BK Häcken vunnit sju. På bortaplan har BP vid flera tillfällen släppt in flertalet mål och senast lagen möttes i allsvenskan på Bravida Arena föll BP med 6-0.


Avspark kl. 17.30 på Bravida Arena lördag 15 juli. Köp biljett här https://bkhacken.se/sida/matchbiljetter  Matchen sänds på Discovery+. https://www.discoveryplus.com/se/sport/fotboll/allsvenskan