HERR: Gruppspelet är igång med förlust
Ludvig Fritzson Foto: Erik Bjernulf

Säsongen 2023 är igång, på riktigt. En match med hög intensitet inledde gruppspelet när vi förlorade mot Örebro med 1-2. Med lite skärpa hade vi nått ett bättre resultat, men nu ä ...

Säsongen 2023 är igång, på riktigt. En match med hög intensitet inledde gruppspelet när vi förlorade mot Örebro med 1-2. Med lite skärpa hade vi nått ett bättre resultat, men nu är vi igång.

Pigg inledning från båda lagen. Det märktes att Örebro vill vara bättre än de var under 2022 och hittade den rödsvarta backlinjen vid flera tillfällen under första kvarten. Jake Larsson sköt ett skott som Filip Sidklev fick sträcka ut rejält på. ”TV-räddning” är helt klart epitet att använda för den räddningen. Även BP kom i anfallsvågor och skapade några halvchanser i inledningen, bland annat ett skott från Samuel Leach Holm som smet strax utanför stolpen bakom William Eskelinen i ÖSK-målet.

Det är gästerna som ska ledningen. Noah Milleskog hade varit nära vid två tillfällen och i den nittonde minuten är han framme med pannan och skarvar in 1-0 för ÖSK. Minuterna som följer visar ett ÖSK med energi efter målet. BP går inte bort sig, men får ägna sig lite mer åt försvar under en period. BP växer sedan in i halvleken och hotar vid flera tillfällen. Båda kanterna skapar med Jensen/Waker till vänster och Jelassi/Pettersson till höger som starka hot längs vardera kant.

BP tar över spelet mer under slutminuterna av första halvlek, men kan inte omvandla det spelmässiga övertaget till mål. Stundtals går spelet lite för långsamt i avgörande läget, vilket bland annat resulterade i två offsidelöpningar för Oscar Pettersson.

BP inleder andra halvlek som spelförande och skapar några chanser. Samtidigt kliver backlinjen lite för högt och det ger bra ytor för Örebro att springa på. Just det händer tio minuter i halvleken då ett etablerad BP-anfall avbryts av en snabb omställning för Örebro. David Seger kommer fri och kan enkelt placera in 2-0 för gästerna.

BP svarar på det andra baklängesmålet med att skapa två bra chanser direkt, båda dock med oskärpa i avsluten från Oscar Pettersson och Nikola Vasic. Sen blir det inte så mycket mer för BP. ÖSK har en stolpträff från nära håll men något mer mål för Örebro blir det inte. Richie Omorowa putsar siffrorna när han, som vanligt, gör mål på matchens sista spark. 1-2 på Grimsta.

Nästa match i gruppspelet spelas på söndag, 26 februari 17:30 då vi tar emot Landskrona BoIS hemma på Grimsta. Köp biljett via bp.ebiljett.nu.