HERR: Förutsättningarna inför kvällens kvartsfinalslottning i Svenska cupen
Foto: Bildbyrån

HERR: Förutsättningarna inför kvällens kvartsfinalslottning i Svenska cupen

Share

HERR: Förutsättningarna inför kvällens kvartsfinalslottning i Svenska cupen

BP:s herrar vann under helgen sin grupp i Svenska cupen, efter oavgjort resultat i gruppfinalen mot BK Häcken. Nu väntar kvartsfinal och ikväll lottas det vilka vi ställs mot. ...

BP:s herrar vann under helgen sin grupp i Svenska cupen, efter oavgjort resultat i gruppfinalen mot BK Häcken. Nu väntar kvartsfinal och ikväll lottas det vilka vi ställs mot.

Lottningen sker klockan 20:45 ikväll på Tele2 Arena direkt efter matchen mellan Hammarby och Mjällby.
Förutsättningarna är som följer: BP är just nu inför de avslutande fyra matcherna ikväll placerade på en tredjeplats av de fyra bästa gruppsegrarna. Det spelas två gruppfinaler ikväll – där tre lag, Mjällby, Norrköping och Sirius har möjligheten att gå om BP bland de bästa gruppsegrarna. Men då krävs det att Mjällby vinner ikväll, följt av att antingen Norrköping slår Sirius/Sirius slår Norrköping med minst tre bollar.

Mjällby ställs mot Hammarby under kvällen på Tele2 och Norrköping möter Sirius på Studenternas IP. Skulle båda dessa resultat ske så blir BP istället femma bland gruppsegrarna, oseedade och spelar istället kvartsfinalspelet på bortaplan.

Om dessa resultat inte slår in blir BP istället seedade som en av de fyra bästa gruppettorna, med sina sju poäng och +4 i målskillnad, och är garanterade hemmaplansfördel i kvartsfinalspelet.

Efter lottningen av kvartsfinalerna lottas även semin och vilka som får hemmaplansfördel i det mötet.

Följ kvällens kvartsfinalslottning här!