HERR: Förlust på Tele2 Arena
Bild på BP:s målskytt från tidigare match. FOTO: Erik Bjernulf

Alex Timossi Anderssons sena reducering räckte inte för BP när Djurgårdens IF vann Stockholmsderbyt på Tele2 Arena. Nästa match är hemma mot Västerås SK på måndag 30 september 19: ...

Alex Timossi Anderssons sena reducering räckte inte för BP när Djurgårdens IF vann Stockholmsderbyt på Tele2 Arena. Nästa match är hemma mot Västerås SK på måndag 30 september 19:00.

Första halvlek

Vitklädda BP tog hand om avsparken i Stockholmsderbyt. BP inledde starkt och vann boll högt upp i plan flera gånger. Två av gångerna var det Ludvig Fritzson som tog bollen från Oscar Jansson i Djurgårdsmålet, men det löste sig för hemmamålvakten på så sätt att det resulterade i två hörnsparkar för BP.

En kvart in i matchen tog blåränderna ledningen. Tobias Gulliksen vek in från vänsterkanten och placerade in 1-0 vid den första stolpen. Perioden efter ledningsmålet präglades av ett stort bollinnehav för Djurgårdens IF.

I matchminut 38 kom Adam Jakobsen till den bästa chansen i första halvleken för BP. Anfallaren avslutade på volley efter inlägg från Alex Timossi Andersson, men skottet utanför mål. Två minuter senare tvingades Lucas Hägg Johansson till en svettig räddning efter att Tobias Gulliksen sökt det bortre krysset. På tilläggstid stod Lucas Hägg Johansson för en benparad då Tokmac Nguen kom till ett avslutsläge.

BP hade svårt att komma in i matchen efter Djurgårdens mål och fick istället jaga mycket boll. Rättvis hemmaledning i paus.

Andra halvlek

Precis som i den första halvleken så inledde BP piggt. Fem minuter in försökte Alex Timossi Andersson från distans. Oscar Jansson räddade ut till hörna.

I matchens 54:e minut genomförde BP ett dubbelbyte. Daleho Irandust och Kaare Barslund ersatte Wilmer Odefalk och Theo Bergvall. I den 68:e minuten byttes André Calisir ut och Frederik Christensen in.

Med tio minuter kvar av ordinarie tid utökade Djurgårdens IF till 2-0. Deniz Hummet målskytt. I samband med målet visades det röda kortet till Olof Mellberg.

Serge-Junior Martinsson Ngouali ersattes av Paya Pichkah i minut 86.

BP reducerade i 88:e minuten. Alex Timossi Andersson höll sig framme efter att bollen gått i stolpen. I matchens sista spark var Ludvig Fritzson nära att kvittera, men avslutet smet ovanför ribban.

BP får nu sikta in sig mot de kommande matcherna mot Västerås SK och GAIS som båda spelas på Grimsta IP. Köp biljett via bp.ebiljett.nu.