HERR: Förlust i Göteborg efter slarv

Tung förlust mot IFK Göteborg som nu går om BP i tabellen. Hemmalaget var det bättre laget och förtjänade segern, men där matchens enda mål var en rejäl bjudning.  Samuel ...

Samuel Leach Holm fick pågrund av sjukdom under veckan stå över matchen i Göteborg. Samtidigt fick Alex Timossi Andersson starta och därmed göra sin debut för BP. Filip Sidklev har den senaste tiden fått sparsamt med speltid men fick idag vakta buren.

Första halvlek

BP tog hand om avsparken och skickade direkt upp bollen på offensiv planhalva. Hemmalaget vände sedan snabbt på spelet och fick en tidig hörna. I samband med efterspelet från hörnan tvingades Filip Sidklev att stå för en fin räddning. De första två minuterna av matchen var precis som både IFK Göteborg och publiken ville.

Under de första tio minuter fick BP rikta in sig på att försvara då de hade svårt att skapa några anfall. IFK Göteborg vann de flesta duellerna och var klart bättre inledningsvis.

Kort därefter hade BP sin första period av större bollinnehav och egna anfall. Det resulterade i två hörnor för gästerna, men laget kom inte till något avslut.

Efter slarv från BP i den 17:e minuten fick Filip Sidklev rusa ut för att stoppa Mucolli från att få tag i bollen i ett mycket farligt läge. Målvaktens dittills andra bra ingripande i matchen.

BP växte in i matchen och det var mer av ett ställningskrig efter att blåvitt varit det bättre laget under de första 15-20 minuterna. Samtidigt hade BP svårt att skapa några farliga målchanser.

I den 41:a minuten var änglarna sånär att ta ledningen efter att Kolbeinn Thordarson fått läge från nära håll, men bollen träffade Filip Sidklevs vänstra stolpe.

Den första halvleken vann hemmalaget på poäng, samtidigt haglade det inte heller målchanser för IFK Göteborg som utöver stolpträffen enbart hade halvchanser.

Andra halvlek

Tim Waker och Nikola Vasic blev båda inbytta i paus. Ut gick Gustav Sandberg Magnusson och Wilmer Odefalk.

BP inledde den andra halvleken bättre än den första. I den 49:e matchminuten fick BP sin första riktiga målchans. Alex Timossi Andersson plockade ned bollen efter ett fint svepande inlägg från Zeidane Inoussa. Hemmalagets Pontus Dahlberg kom nära och gjorde sig stor vilket gjorde det svårt för BP-debutanten att hitta någon lucka.

Efter en timmes spel stod BP för en jättebjudning. En för kort passning från Kevin Ackermann mot Filip Sidklev gjorde att den sistnämnde var tvungen att fälla Astrit Selmani vilket resulterade i straffspark. Mucolli var kylan själv från elva meter då han retsamt chippade in bollen mitt i mål.

Efter det tunga baklängesmålet var det hemmalaget som fortsatte att styra spelet och Filip Sidklev fick i matchminut 68 stå för en fin parad.

Leonard Zuta och Oscar Pettersson ersatte Ludvig Fritzson och Tim Waker när det återstod lite mer än tio minuter av ordinarie tid. Tim Waker blev både inbytt och utbytt i matchen.

BP försvarade sig under stora delar av matchen väl, men det går inte annat att säga än att hemmalaget var bättre. BP är i och med förlusten högst inblandade i bottenstriden.

Nästa match är hemma mot IFK Norrköping lördag 23 september kl. 17.30.