HERR: Efterlängtad seger för BP
230429 Brommapojkarnas Kevin Ackermann jublar efter 0-2 under fotbollsmatchen i Allsvenskan mellan Halmstad och Brommapojkarna den 29 april 2023 i Halmstad. Foto: Mathias Bergeld / BILDBYRÅN / kod MB / MB0596

Efter fyra raka förluster vann BP igen. Kevin Ackermanns mål i den andra halvleken räckte för att ta en seger hemma på Grimsta IP i Stockholmsderbyt mot Hammarby IF.  Luka ...

Lukas Hägg Johansson gjorde sin debut för BP då han inledde mellan stolparna från start.

Första halvlek

De vitklädda gästerna tog hand om avsparken på ett soligt och välfyllt Grimsta IP. Matchinledningen var avvaktande från båda lagen och de turades om att hålla i bollen. Lukas Hägg Johansson presenterade sig för den rödsvarta publiken genom att imponerande rädda ett skott utifrån som rörde sig mot hans vänstra kryss.

De första 20 minuterna var jämna och chansfattiga. I den 27:e minuten kom matchens första riktiga målchans då Jusef Erabi nickade i stolpen innan Joel Nilsson sköt högt över på returen. Hemmalaget å andra sidan fick inte riktigt till den sista passningen och kom under den första halvtimmen enbart till nästanlägen.

I den 32:a matchminuten fick BP:s Kevin Ackermann och Hammarbys Edvin Kurtulus plåstras om efter att ha skallat ihop med varandra, den sistnämnde tvingades även utgå. Kevin Ackermann tilldelades en varning i samband med situationen.

Alexander Johansson var sånär att nå fram med pannan efter inspel från Oscar Pettersson i den 40:e matchminuten, men nådde inte riktigt fram. På tilläggstid fick Oscar Pettersson möjligheten att avsluta på holvvolley strax utanför straffområdet, men avslutet träffade inte mål. Istället för att hamna i målprotokollet hamnade Oscar Pettersson kort efter i protokollet för gula kort.

Den första halvleken var jämn och böljande. Förutom Jusef Erabis nick i stolpen var inget av lagen särskilt nära att ta ledningen i matchen.

Andra halvlek

Precis som den första halvleken inledde den andra halvleken jämnt. I den 54:e minuten var Shaquille Pinas nära att skjuta in bollen i eget mål efter ett nytt inlägg från Oscar Pettersson. Minuten senare tog hemmalaget ledningen efter att Kevin Ackermann hållit sig framme på inspel från Alexander Jensen. Innan gästerna kunde ta hand om avsparken gjorde hemmalaget ett byte då Marijan Cosic ersatte Wilmer Odefalk.

Efter ledningsmålet fortsatte det att vara jämnt. Hammarby IF lyckades inte skapa några chanser och BP fortsatte att spela boll snarare än att försvara ledningen. Med 20 minuter kvar att spela genomförde BP ett dubbelbyte då målskytten, Kevin Ackermann, och Alexander Johansson klev av och in kom Nikola Vasic och Tim Waker. Kort därefter fick BP sin tredje varning då Ludvig Fritzson fick syna det gula kortet.

När det återstod drygt tio minuter kvar av matchen började gästerna ta över initiativet. Hammarby IF hade däremot fortsatt svårt att skapa chanser och BP försvarade sitt mål väl. I den 87:e minuten stod Lukas Hägg Johansson för en svettig räddning då han tippade bollen i ribban och ut. Fredrik Nissen och Samuel Kroon kom båda in i spel när det återstod en minut av matchen, Oscar Pettersson och André Calisir var de som byttes ut. Inbytte Samuel Kroon fick gult kort efter att ha stoppat ett anfall för bortalaget.

Det blev en efterlängtad seger för BP som inför hade förlorat fyra raka matcher. Det var även den första derbysegern för året efter tre tidigare förluster.

Nästa match spelas om lite mer än en vecka hemma på Stora Valla mot Degerfors IF. Avspark kl. 17.30 lördag 29 juli. Köp biljett här https://degerforsif.ebiljett.nu/