HERR: Delad poäng på Friends Arena
Alexander Johansson från match mot Hammarby IF. FOTO: Erik Bjernulf

BP tappade ledningen två gånger borta mot AIK i en match som slutade 2-2. Det var BP:s andra poäng någonsin mot AIK i allsvenskan. Nästa match är hemma mot Halmstads BK om en veck ...

BP tappade ledningen två gånger borta mot AIK i en match som slutade 2-2. Det var BP:s andra poäng någonsin mot AIK i allsvenskan. Nästa match är hemma mot Halmstads BK om en vecka.

Första halvlek
Vitklädda BP sparkade igång matchen inför en högljudd publik på Friends Arena. BP inledde starkt och hade under inledningen ett bollinnehav högt upp. Samuel Leach Holm fick även tid att slå sina nästan patenterade djupledsbollar på en djupledslöpande Oscar Pettersson, men tyvärr för BP kunde Otieno med sin snabbhet förhindra rödsvart.

I den 8:e minuten tvingades Kristoffer Nordfeldt till en svettig räddning efter att Ludvig Fritzson avlossat ett bra skott med vänsterfoten. Under den första kvarten var det BP som var det bättre laget och AIK hade svårt att ta sig nära Lukas Hägg Johansson i BP-målet.

Alexander Johansson gav BP ledningen när han gjorde sitt första mål för BP och det efter att ha blivit fint framspelad av Alexander Jensen i minut 17. Sett till matchbilden var det både rättvist och logiskt med mål för gästerna.

AIK växte in i matchen och hade mer boll än tidigare. BP försvarade väl och låg rätt vilket gjorde att AIK inte lyckades skapa någon ordentlig målchans under den första halvtimmen. I den 41:a minuten tilldelades Ludvig Fritzson ett gult kort. AIK kom närmre och närmre en kvittering i slutet av halvleken och till slut kom den. Erick Otieno nickade in 1-1 efter en fin framspelning från Anton Saletros.

Andreas Engelmark var garanterat nöjd med hur hans spelare inledde matchen, men efter ledningsmålet tilläts AIK att ta över initiativet. Den första halvleken hade två ansikten, ett där BP var bättre och ett där AIK sedan tog över. Rättvist med oavgjort i paus.

Andra halvlek

Till skillnad från den första halvleken så var det hemmalaget som var piggast inledningsvis. Trycket från hemmalaget avtog däremot och det var både jämnt och händelsefattigt under de 20 första minuterna av halvleken. I den 66:e minuten transporterade Ludvig Fritzson bollen på egen hand innan han avlossade ett skott strax ovanför ribban.

BP genomförde sitt första byte i den 68:e minuten då Monir Jelassi kom in istället för Oscar Pettersson. Fyra minuter senare kom även Gustav Sandberg Magnusson in efter att Wilmer Odefalk lämnat planen. Bara sekunder senare träffade nyinbytte Gustav Sandberg Magnusson ribban med pannan.

Med sju minuter kvar av ordinarie tid genomförde BP ett dubbelbyte då Marijan Cosic och Liam Jordan ersatte Ludvig Fritzson och Alexander Johansson.

I den 85:e minuten tog BP ledningen på nytt. Torbjørn Heggem nickade bollen på Omar Faraj i AIK som överlistade Kristoffer Nordfeldt. Minuten senare fick Omar Faraj ta revansch på sig själv då han nickade in bollen förbi Lukas Hägg Johansson och in i mål.

Det var under tilläggstiden AIK som tydligast låg på för ett ledningsmål. Några större chanser skapades inte i någon riktning efter AIK:s andra kvittering och det slutade 2-2.

Det var BP:s blott andra poäng mot AIK någonsin i allsvenskan och den första då laget stått som bortalag. Samtidigt tappar laget ledningen två gånger och efter att ha tagit ledningen så sent som BP gjorde är det lätt att se det som två förlorade poäng snarare än ett vunnet.

Nästa match spelas om än en vecka hemma på Grimsta IP mot Halmstads BK. Avspark kl. 15.00 lördag 19 augusti. Köp biljett på bp.ebiljett.nu.