HERR: BP vann träningsmatchen mot ÖSK
Tim Waker. FOTO: Erik Bjernulf

I midsommarvärmen vann BP mot Örebro SK med 1-0 på Grimsta IP. Tim Wakers fina mål var skillnaden i en annars jämn match.  Första halvlek BP valde att spela med en del ...

Första halvlek

BP valde att spela med en del yngre förmågor från start istället för att ställa upp med laget som gått starkt i serien.

Den första kvarten var jämn och båda lagen såg intresserade utav att hålla i bollen. I och med de vilt skilda säsongerna från lagen så går det nog att utgå från att gästerna var mer nöjda med de första 15 minuterna än hemmalaget.

I den 24:e minuten fick BP sin första målchans. Liam Jordan kom till ett fint skottläge efter en snabb omställning efter hörna för Örebro SK.

Med sex minuter kvar av den första halvleken avlossade Oscar Pettersson ett skott med vänsterfoten, men William Eskelinen räddade.

Den första halvleken innehöll inte många lägen och 0-0 var visande för hur spelet såg ut.

Andra halvlek

I paus genomförde BP ett dubbelbyte då Marijan Cosic och Monir Jelassi kom in spel istället för Oscar Pettersson och Nikola Vasic. Nyinbytte Monir Jelassi fick BP:s farligaste läge direkt i andra halvlek. Skottet räddades ut till hörna.

BP valde att gå högre i pressen i början av den andra halvleken och Örebro SK fick svårare att behålla bollen inom laget.

I den 53:e minuten gjorde Tim Waker ett vackert mål. Efter ett överlångt inlägg fick Tim Waker tag i bollen, gick förbi en försvarare och placerade in bollen i det bortre krysset.

Efter ledningsmålet växte gästerna in i matchen, men några större möjligheter skapades inte.

Med halvtimmen kvar att spela genomförde BP ytterligare två byten då Tim Waker och Ludvig Fritzson ersattes av Samuel Leach Holm och Samuel Kroon.

I den 68:e minuten var BP nära att utöka ledningen efter en tilltrasslad situation på hörna. Dessvärre för de rödsvarta rullade bollen sakta via stolpen och ut.

I samband med den andra halvlekens cooling break kom Richie Omorowa, Ludwig Malachowski Thorell och Viktor Sluug in i spel då Liam Jordan, Gustav Sandberg Magnusson och Alexander Jensen klev av.

Inhoppande Viktor Sluug tog sig förbi på kanten i den 82:a minuten och slog in bollen till Samuel Kroon som avslutade. Skottet hamnade mitt på William Eskelinen i bortamålet som enkelt parerade avslutet.

Med mindre än minuten kvar av ordinarie tid var Viktor Sluug nära att utöka ledningen, men även den här gången blev hemmalaget nekade av William Eskelinen.

BP vann träningsmatchen utan att briljera. Det var jämnt, chansfattigt och aningen avslaget i värmen på Grimsta IP. Utöver att laget vann var det även glädjande att se spelare som vanligtvis inte får så många minuter i spel.

Nästa match är på lördag mot AIK hemma på Grimsta IP kl. 15.00.