HERR: BP tillbaka i segerspåret
Liam Jordan. FOTO: Erik Bjernulf

Efter uttåget ur svenska cupen var det åter dags för våra herrar att spela match. Vasalunds IF gästade BP på Grimsta IP i en träningsmatch som vanns av hemmalaget med 3-1. Förs ...

Första halvlek

Nyförvärvet från FC Helsingør, Liam Jordan, var den som skulle få matchens första chans i sin debut för BP. Med sex spelade minuter avlossade Jordan ett skott som räddades. Bara minuten efter Liam Jordans chans skulle hemmalaget dock ta ledningen då Oscar Petterson rullade in bollen i öppet mål efter att ha sprungit sig fri och förbi målvakten i Vasalund. Assisten till målet stod Kevin Ackermann för som mycket elegant slog bollen i djupet. Precis som i matchen mot Djurgården så varade inte glädjen länge då Vasalunds IF mer eller mindre direkt från avspark kunde kvittera. Målet gjordes genom att bortalaget sköt in bollen från straffområdeslinjen vid Filip Sidklevs bortre stolpe.

Med fem minuter kvar av den första halvleken fick Liam Jordan ett mycket bra läge att ge BP ledningen på nytt, men avslutet lämnade mer att önska och istället blev det inspark för Vasalunds IF.

Den första halvleken var jämn, men det var BP som skapade de flesta chanserna och de rödsvarta hade mycket väl kunnat haft ledningen i paus.

Andra halvlek

Olof och Andreas valde att inte göra några byten i paus. Med tio minuter spelade av den andra halvleken kunde BP återta ledningen efter att Monir Jelassi avlossat ett hårt och välplacerat distansskott. Assist till BP:s andra mål var även denna gång Kevin Ackermann.

När matchuret visade att lagen spelat 63 minuter ersattes debutanten, Liam Jordan, av Marijan Cosic. Kort efter det att Marijan Cosic blivit inbytt var han nära på att assistera Ludvig Fritszon, men ribban nekade BP den gången.

När det återstod en kvart kvar av ordinarie tid tvingade Samuel Leach Holm bortalagets målvakt till en svettig räddning efter en nick från nära håll. Det blev i princip det sista Leach Holm fick göra då han tillsammans med Fritszon, Pettersson, Calisir och Jensen gjorde plats för Mellberg, Sandberg Magnusson, Wändin och Kroon.

Matchens slutresultat skulle Marijan Cosic fastställa då han från nära håll lyckades få in bollen i den 78:e minuten.

Matchen slutade rättvist med en seger för BP. Trots att hemmalaget gjorde tre mål hade det kunnat vara fler än så. Även om det var en träningsmatch så var det såklart skönt för BP att vinna igen.

Nästa match spelas på tisdag 14 mars då BP möter IK Brage på Grimsta IP. Avspark 14:00. Matchen sänds även via BPTV.