HERR: BP spelar i allsvenskan 2024
Kevin Ackermann mot BK Häcken från föregående säsong. FOTO: Erik Bjernulf

BP spelar i allsvenskan 2024. Dubbelmötet avgjordes i den första av två matcher då BP vann med 7-0 borta på Hisingen. Hemma på Grimsta IP blev det aldrig någon nerv och matchen sl ...

BP spelar i allsvenskan 2024. Dubbelmötet avgjordes i den första av två matcher då BP vann med 7-0 borta på Hisingen. Hemma på Grimsta IP blev det aldrig någon nerv och matchen slutade 0-0.

Innan Mohammed Al-Hakim blåste igång matchen fick Amadeus Sögaard ta emot publikens applåder och en tavla från klubben han nu representerat i 100 seniormatcher.

Första halvlek

BP tog hand om avsparken och valde att direkt slå långt. Utsiktens BK var de som hade det första anfallet. Därefter tryckte BP ned motståndet och hemmalaget tilldelades en hörna och en frispark i bra läge för inlägg. Inget resulterade i någon större målchans.

Med resultatet från den första matchen i åtanke var det förvånande att BP tilläts att rulla boll i backlinjen inledningsvis. Samtidigt gjorde BP det bra med ett högt bolltempo.

I matchens tolfte minut slocknade strålkastarna som konsekvens av ett strömavbrott och spelarna tog sig tillbaka in i omklädningsrummen. Nästan en och en halv timme senare återupptogs matchen.

Precis som innan spelavbrottet var det BP som hade mest boll. Den första tydliga målchansen kom först i matchminut

Efter spelavbrottet hade inledningsvis BP majoriteten av bollinnehavet, men gästerna växte in i matchen ju längre halvleken led. Inget av lagen lyckades skapa någon ordentlig målchans under de första 45 minuterna.

Andra halvlek

Efter tre minuters spel i den andra halvleken kom Utsiktens BK till ett farligt läge, men Amadeus Sögaard petade med en lång tå ut bollen till en hörna innan gästerna kom till avslut. Bara minuten senare kom nästa farlighet för vitklädda Utsiktens BK, men avslutet smet förbi och utanför Filip Sidklevs vänstra stolpe.

BP genomförde ett trippelbyte i matchens 57:e minut då Rebin Sulaka, Monir Jelassi och Wilmer Odefalk ersatte Alexander Abrahamsson, Ludvig Fritzson och Alex Timossi Andersson.

Den första målchansen för hemmalaget kom i minut 64 efter att Monir Jelassi hittat Zeidane Inoussa, men avslutet från den sistnämnde flög högt över mål. BP återtog kontrollen över matchen efter trippelbytet.

Med tio minuter kvar av ordinarie tid ersattes Nikola Vasic av Alexander Johansson. Kort därefter slog Samuel Leach Holm en mycket fin djupledsboll till Monir Jelassi, men avslutet rätt på bortalagets målvakt Elia Hadaya.

Filip Sidklev fick i matchens slutskede stå för flera fina räddningar när Utsiktens BK tryckte på för ett ledningsmål i matchen. BP genomförde sitt sista byte strax innan det var dags för Mohammed Al-Hakim att blåsa för fulltid då Samuel Leach Holm klev av och Marijan Cosic in.

Efter en avslagen match och ett långt strömavbrott på Grimsta IP säkrade BP spel i allsvenskan även nästa säsong. Matchen slutade 0-0 och det blev aldrig någon puls.