Hattrick från Vasic bäddade för tre poäng

Nikola Vasic var på målhumör under söndagen när han inom loppet av tio minuter i den första halvleken såg till att göra ett äkta hattrick. Marijan Cosic tog sedan vid med två mål, ...

Nikola Vasic var på målhumör under söndagen när han inom loppet av tio minuter i den första halvleken såg till att göra ett äkta hattrick. Marijan Cosic tog sedan vid med två mål, innan Norrby IF sedan reducerade dubbelt i slutet av matchen.

Grimsta IP bjöd på ett soligt väder när BP hade Norrby IF på besök under söndagen. BP valde att göra två förändringar i startelvan sedan den senaste matchen. Nicklas Maripuu var tillbaka i laget efter att ha varit avstängd i den förra omgången och 17-årige Theo Bergvall fick chansen från start för första gången i Superettan.

Även om Norrby IF inledde matchen piggast och skapade någon halvchans, så var det BP som skulle komma att göra det första målet. Startdebutanten Theo Bergvall tacklades ned i straffområdet i den 18:e minuten och domaren Fredrik Oppong valde att blåsa för straff. En straff som Nikola Vasic förvaltade på bästa sätt när han rullade in bollen mitt i målet, samtidigt som Norrbys målvakt slängde sig åt vänster.

Bara drygt tre minuter därpå var det dags för Nikola Vasic på nytt. Oscar Pettersson och nämnda Vasic väggspelade sig först fram längs vänsterkanten, innan BP-anfallaren sedan återfick bollen centralt i banan. Vasic valde då att skottfinta Norrby-försvararen för att skapa sig ett bättre skottläge och avslutade därefter med ett stenhårt skott i det bortre hörnet.

I den 28:e minuten såg Nikola Vasic till att fullborda sitt hattrick. Samuel Leach Holm stod först för ett fint förarbete när han klackade fram bollen till en framstormande Oscar Krusnell, som sedan hittade Vasics pannan vid den första stolpen. Målet innebar att Vasic gjort ett äkta hattrick i alla avseenden. Tre mål under samma halvlek, varav ett mål med högern, ett med vänstern och ett på huvudet.

Nikola Vasic stod för ett äkta hattrick mot Norrby IF. Foto: Viktor Wiklund

Marijan Cosic tog sedan vid med målskyttet för BP. I den 40:e minuten satte han 4-0 i mål med ett välplacerat avslut efter en snabb kontring och passning av Wilmer Odefalk. En dryg kvart in den andra halvleken styrde han sedan även in 5-0 efter att bollen ändrat riktning på en Norrby-spelare på vägen fram till Cosic som var placerad i straffområdet.

65 minuter in i matchen fick publiken bevittna ett nytt brödrapar i BP på planen samtidigt. Lucas Bergvall byttes då in och gjorde då den äldre brodern Theo Bergvall sällskap på planen. Det senaste brödraparet som BP haft på planen samtidigt dessförinnan var bröderna Daniel & Jacob Stensson i Ettan Norra 2016.

Perparim Beqaj & Anton Wede reducerade med varsitt mål i slutet av matchen för Norrby. BP fick sedan avsluta matchen med en man mindre på planen efter att inbytte Axel Wallenborg skadat sig och i ett läge där BP redan hade genomfört alla sina byten. Man lyckades dock att spela av matchen under de sista minuterna och slutresultatet skrevs till 5-2.

BP såg därmed till att ytterligare förstärka sin position som seriens bästa hemmalag. Sex vinster och två oavgjorda har det hittills blivit på Grimsta, samt hela 25 gjorda mål framåt på de inledande åtta hemmamatcherna.

I nästa omgång ställs BP emot en annan nykomling i form av Skövde AIK. Matchen spelas lördag den 30 juli på Södermalms IP. Avspark kl. 15:00.

BP – Norrby IF 5-2 (4-0)
1-0 (18’) Nikola Vasic, straff
2-0 (21’) Nikola Vasic
3-0 (28’) Nikola Vasic
4-0 (40’) Marijan Cosic
5-0 (62’) Marijan Cosic
5-1 (72’) Perparim Beqaj
5-2 (78’) Anton Wede