Gustafsson matchvinnare igen

Gustafsson matchvinnare igen

Share

Gustafsson matchvinnare igen

Det smällde rejält när BP tog emot toppkonkurrenten Vasalund i sjätte omgången i Ettan Norra. BP hamnade återigen i ett underläge men ännu en gång lyckades man ta sig tillbaka. På ...

Det smällde rejält när BP tog emot toppkonkurrenten Vasalund i sjätte omgången i Ettan Norra. BP hamnade återigen i ett underläge men ännu en gång lyckades man ta sig tillbaka. På nytt avgjorde även Christer Gustafsson för andra matchen i följd när han dunkade in 2-1-målet i den 93:e matchminuten.
”Det är bara en match och jag sa till laget; njut ikväll och imorgon men därefter är det träning igen inför nästa match så vi har inte tid att fira för mycket.” sade tränare Shaun Constable efter matchen.

Text: Philip Kämpe
Foto: Henke Råssmo

Inför matchen var frågan vilket lag som skulle ta tag i stafettpinnen i jakten på IF Sylvia. Vasalund låg tvåa med 12 poäng medan BP var positionerat på en femteplats med 11 poäng. Redan innan start hade hemmalaget BP fått ett positivt lyft då lagkaptenen Gustav Sandberg-Magnusson var tillbaka i startelvan efter ha missat de senaste matcherna på grund av sjukdom. Extra trevligt var också att matchen blev Sandberg-Magnussons 200:e seriematch i klubben. Det var också BP lett av Sandberg-Magnusson som startade motorerna snabbast och direkt skapade målchanser. De båda anfallarna Grauberg Lepik och Faraj hade varsitt avslut medan Simon Helg inte lyckades förvalta sitt friläge.
”Ärligt talat de första 25 minuterna var nog de bästa vi har haft sedan jag kom till klubben, vi var underbara. Det enda vi saknade var målen och vi hade ett par bra lägen.” sammanfattade tränaren Shaun Constable matchinledningen.

Att BP var ineffektiva kostade, Vasalund började äta sig in i matchen och gästerna tog även ledningen. Efter ett inspel från vänster låg bollen lös i straffområdet och Mai Traore kom då farande och slog in bollen i mål. Att hamna i underläge är dock inget nytt för BP. För obesegrade BP var detta tredje gången denna säsong man släppt in första målet i en match. Så utan stress började BP metodiskt att nöta ner Vasalunds försvar. På tilläggstid i den första halvleken kom även utdelning när Omar Faraj blev tydligt nersparkad i straffområdet. Den efterföljande straffsparken förvaltade Jesper Arvidsson säkert och 1-1 var resultatet i paus.
”En av de grejerna jag gillar mest med detta lag är att vi aldrig viker oss. Vi har hamnat i underläge ett par gånger i år men vi kommer alltid tillbaka. Ikväll kommer vi tillbaka snabbt igen och gör 1-1 vilket gav oss energi i halvtid.” sade Constable stolt om sitt lags attityd.

Från start satte domaren i matchen ribban väldigt högt i vad han tillät i närkamperna. Det ledde till en väldigt fysisk match där spelarna i båda lagen flög in i duellerna. Möjligtvis kunde nog domaren ha använt säg av sina kort i båda färgerna men han var iallafall konsekvent under hela matchen. BP som är känt som ett mer finlirande fotbollslag hade däremot inga problem att klara av den fysiska aspekten av matchen.
”Fysiskt tyckte jag att vi gjorde det mycket bra, men jag måste säga framförallt tycker jag våra två mittbackar var fantastiska idag, både Jesper Arvidsson och Ali Suljic. Det var bra insatser från alla idag men jag tyckte verkligen att dem två visade sin klass.” sade Constable om sitt mittbackslås.

Den andra halvleken saknade de riktigt vassa målchanserna och det såg ut som att BP och ”Vasa” skulle behöva dela broderligt på poängen. Men i den 93:e minten klev en av planens mest rutinerade spelare fram – efter en passning från Jakob Glasberg tog Christer Gustafsson emot bollen och dundrade sedan in segermålet i första krysset. Bössan avlossades precis utanför straffområdet och för andra matchen i rad gjorde Gustafsson den matchavgörande målet.
”Vi tittade på honom fysiskt ikväll och resonerade om att vi har en till match om bara några dagar så skulle vi byta ut honom, men vi lät honom spela. Sedan avgjorda han så jag vet inte än om det var bra coachning eller tur (skratt). Men det här är vad han kom för att göra för att vara ärlig. De var det han sade när vi pratade med honom (innan säsongen) om målsättningar individuellt och för laget. En sådan prestation som han gör ikväll, det förväntar han sig av sig själv och det är vad vi förväntar oss utav honom. Han var riktigt bra idag, ingen tvekan.” berättar Constable om sin matchhjälte på mittfältet.

Slutresultatet blev alltså 2-1 och BP kliver därmed upp på en andraplats i Ettan norra, två poäng bakom IF Sylvia som man möter i nästa hemmamatch. Nästa bortamatch för BP är dock redan nu på fredag kl. 19.00 när man möter IFK Haninge. Den matchen blir Daniel Svenssons sista match innan han blir utlandsproffs i danska FC Nordsjälland.

IF BP – Vasalunds IF

2-1 (1-1): 0-1 Mai Traore 35 min, 1-1 Jesper Arvidsson (straff) 45+2 min, 2-1 Christer Gustafsson 90+3 min

BP:s laguppställning:

Lundin – Svensson, Arvidsson, Suljic, Glasberg – GSM (K), Gustafsson, Faraj – Fallenius, Grauberg Lepik, Helg. Avbytare: Olsson, Tesfai, Sandén, Wallenborg, Nilsson, Ceesay, Svenlén.