GSM tog oss hem

I den tionde omgången kom BPs åttonde seger för säsongen och det efter 3-1 mot Gefle IF på bortaplan. Efter ett tidigt mål från Christopher Brandeborn var det lagkapten Gustav Sand ...

I den tionde omgången kom BPs åttonde seger för säsongen och det efter 3-1 mot Gefle IF på bortaplan. Efter ett tidigt mål från Christopher Brandeborn var det lagkapten Gustav Sandberg Magnusson som avgjorde matchen med två snabba mål i andra halvlek.

Vi har börjat bli vana med att BP sätter full fart från början och att det resulterar i mål. Så även denna söndag då Christopher Brandeborn driver bollen från mittcirkeln, vänder bort två Gefle-försvarare och avlossar ett otagbart skott med vänsterfoten. 1-0 efter bara tre minuters spel.

Första halvlek skulle dock inte fortsätta i samma tempo, en halvtimme in i matchen var BPs mål det enda avslutet som gått på mål. Mycket av spelet ägde rum i mitten av planen. BP var självklart nöjda med ledningen, men båda lagen försvarade sig stark och kunde gå till vila utan att ha tagit ut sig alltför mycket i den varma försommardagen på Gavlevallen.

Andra halvlek öppnade med att Gefle satte högsta fart för att nå en kvittering. Halvchanser skapas, men egentligen blir det inte farligt. Budomir Janosevic i BP-målet har en lugn match under den första timmen. BP skulle svara på Gefles pigga inledning. BP får frispark cirka 35 meter fårn målet, Markus Gustafsson slår den kort till Tim Söderström som sätter igång ett väggspel som avslutas med att Johan Falkmar slår ett inlägg mot bortre stolpen, där möter Kevin Kabran med pannan och nickar tillbaka bollen mot en framrusande Gustav Sandberg Magnusson som från nära håll får in 2-0.

Bara minuter senare är GSM framme igen. En hörna från Markus Gustafsson slås lågt mot en fristående Tim Söderström som skjuter från distans. Skottet täcks, men rakt på Sandberg Magnusson som drar till från straffpunkten. På väg mot mål nuddar bollen vid Erik Figueroas häl, dock var det knappast planerat vi krediterar målet till lagkapten Sandberg Magnusson.

Gefle ska svara på BP:s 3-0-ledning och bara minuter efter att BP har gått ifrån så reducerar man. Deniz Hümmet är väldigt pigg i den andra halvleken och skapar på egen hand målet. Hümmet tar sig in i straffområdet, kommer ur vinkel och skjuter ett hårt och lågt skott som Janosevic inte lyckas hålla. Bollen smiter in och vi noterar 1-3 på tavlan. Gefle fortsätter trycka på efter målet och skapar flera klara chanser till ny reducering. Men BP håller undan och mot slutet avtar pressen från Gefle.

Noterbart är att Kyle Konwea hoppade in och var tillbaka i spel i herrlaget efter en tids skadefrånvaro.

Med segern behåller BP serieledningen efter tio spelade omgångar. Nästa match spelas på lördag, 3 juni 16.00, då är Degerfors IF på besök hemma på Grimsta. Vi ses då!

Fakta Superettan:
Gefle IF – BP
1-3 (0-1)
Mål: GIF: Deniz Hümmet BP: Gustav Sandberg Magnusson (2), Christohper Brandeborn
Varningar: GIF: Johan Oremo, Jens Portin, Martin Rauschenberg BP: Viktor Gyökeres

BPs lag: Budomir Janosevic – Johan Falkmar, Carl Starfelt, Erik Figueroa, Joel Qwiberg – Gustav Sandberg Magnusson, Tim Söderström (Jacob Ortmark, 64), Markus Gustafsson (Kyle Konwea, 88) – Christopher Brandeborn, Viktor Gyökeres, Kevin Kabran (Besard Sabovic, 72)