Göran ”GP” Pettersson går i pension

Göran ”GP” Pettersson går i pension

Share

Göran ”GP” Pettersson går i pension

En äkta BP-profil väljer nu att avsluta sin flera decennier trogna tjänst till förening. Göran "GP" Pettersson som genom åren varit målvaktstränare i Herrlaget, Herr-U, Dam-U och ...

En äkta BP-profil väljer nu att avsluta sin flera decennier trogna tjänst till förening. Göran ”GP” Pettersson som genom åren varit målvaktstränare i Herrlaget, Herr-U, Dam-U och nu senast Damlaget går i pension.

Göran Pettersson började i BP för över 20 år sedan och har sedan dess arbetat i BP i princip varje år. Hans första tid i BP tillbringades inom herrverksamheten där han var med och utbildade flera målvakter som sedan nått elitnivå, inklusive landslagets Kristoffer Nordfeldt. Han var en del av Herrlagets ledarstab när BP första gången tog klivet upp till Allsvenskan genom kvalspel år 2006 och nu avslutar han sin tid i BP med att vara en del av Damlaget i det historiska avancemanget till OBOS Damallsvenskan.

– Jag är så glad att jag lyckades få med ”GP” inför 2017 då jag hade försökt i några år utan framgång. Nu väljer han att avsluta tiden i BP (för den här gången?) och har varit stor del i utvecklingen för laget. Från Divison 1 till Allsvenskan. Med sitt öga för detaljer och sina tydliga instruktioner så har alla spelare lyfts och ledare utvecklats. Tack och på återseende, säger Staffan Jacobsson, Sportchef Dam.

Förutom våra seniorlag har Göran genom åren även jobbat med våra juniorer i Dam-U och Herr-U samt kört pass på Bromma Gymnasium.

BP vill rikta ett enormt tack till ”GP” för alla hans år och det avtryck han har gjort i föreningen.

Text: Philip Kämpe
Foto: Henke Råssmo