Fuseine Rashid in i herrtruppen

Fuseine Rashid in i herrtruppen

Share

Fuseine Rashid in i herrtruppen

Sent på tisdagskvällen, när övergångsfönstret skulle stängas, så hann BP få in de papper som krävs för att knyta Fuseine Rashid till BP. Rashid kommer senast från Derby County i e ...

Sent på tisdagskvällen, när övergångsfönstret skulle stängas, så hann BP få in de papper som krävs för att knyta Fuseine Rashid till BP. Rashid kommer senast från Derby County i engelska Championship, vars akademi han tillhört de senast tre säsongerna.
– Det här är en bra möjlighet för mig, det är kul att vara tillbaka i svensk fotboll, säger ”Rash” till hemsidan.

Text och foto: Peter Appelquist

”Rash” flyttade till Derby County och lämnade AFC United (idag Eskilstuna) som 16-åring. Efter tre år i England går flytten tillbaka till Sverige för spel med BP. Ett kontrakt är skrivet hösten ut, med option på ytterligare två år.
– Rash är en intressant spelare som vi vill se mer av, säger Roberth Björknesjö, Manager Herr i BP.
– Han har otroligt intressanta kvalitéer som mittback som vi vill se i vår miljö. Med optionen i kontraktet så har vi möjlighet att hitta en långsiktig lösning om allt faller väl ut.

Fuseine Rashid tränade första passet med BP i tisdags och efter att FIFA nu godkänt övergången så är spelaren även spelklar i den rödsvarta BP-tröjan. Det gick snabbt att göra sig hemmastadd på Grimsta.
– Killarna i laget har hjälpt mig mycket, de har visat mig vägen till tunnelbanan och tar hand om mig, så jag känner mig redan hemma, säger ”Rash”.

Välkommen till BP, ”Rash”