Frida Thörnqvist klar för BP

Frida Thörnqvist klar för BP

Share

Frida Thörnqvist klar för BP

Den 21-åriga anfallaren Frida Thönqvist ansluter till BP:s damallsvenska äventyr nästa säsong. Frida kommer senast från Hammarby IF. Den löpvilliga anfallaren Frida Thörnqvist ...

Den 21-åriga anfallaren Frida Thönqvist ansluter till BP:s damallsvenska äventyr nästa säsong. Frida kommer senast från Hammarby IF.

Den löpvilliga anfallaren Frida Thörnqvist slog igenom som tonåring i Tyresö FF i Division 1 men moderklubben är Hanvikens SK. Under åren 2017-2019 spelade hon totalt 55 matcher i Division 1 och gjorde 37 mål. Hennes sista säsongen i Tyresö FF sticker ut där hon fann nätmaskorna 21 gånger på 17 matcher. Efter Tyresö flyttade Frida till Hammarby IF och gjorde 2 mål på 7 matcher i Elitettan 2020 när Hammarby tog steget upp. I OBOS Damallsvenskan under 2021 blev det 17 framträdanden för Frida, samtliga som inhoppare.

Frida är en spelare som kan spela både centralt och på en kant i anfallslinjen. Nu tar Frida som även har 19 ungdomslandskamper i bagaget steget till Grimsta och BP.

– Det känns jättebra, det känns jätteroligt att få fortsätta den här resan med BP. De har haft en resa som jag sett från Division 1 när jag mött dem redan där och sedan i Elitettan. Så det känns jättekul att få fortsätta den här resan som BP är påväg att göra, säger Frida Thörnqvist.

Se en längre intervju med Frida på vår Youtubekanal ”BP Media”.

– Frida har vi haft koll på länge och försökt få till oss, skönt att det blev av till slut. Riktigt bra på att driva boll rättvänd och är riktigt kraftfull i dessa lägen. Kan förhoppningsvis bidra med en del mål också, säger Staffan Jacobsson, Sportchef Dam.

Text & bild: Philip Kämpe