Fredrik Nissen lyfts upp till A-laget

Fredrik Nissen lyfts upp till A-laget

Share

Fredrik Nissen lyfts upp till A-laget

Ytterligare en BP-produkt kompletterar resan från knatteskola till A-lag. 16-årige mittbacken Fredrik Nissen lyfts upp till herrlaget. Den 16-årige (2005) stabila mittbacken Fr ...

Ytterligare en BP-produkt kompletterar resan från knatteskola till A-lag. 16-årige mittbacken Fredrik Nissen lyfts upp till herrlaget.

Den 16-årige (2005) stabila mittbacken Fredrik Nissen lyfts upp till BP:s A-lag efter att ha blivit en ledande mittbackspjäs både i BP:s Herr-U och i P05-landslaget den senaste säsongen. Extra kul är att Fredrik Nissen då gjort resan hela vägen från BP:s knatteskola till A-lag.

– Det är självklart jätteroligt och det ska bli sjukt kul. Jag är väldigt tacksam över den här möjligheten jag fått. Sedan vill jag självklart tacka alla mina tränare och alla lagkamrater som hjälpt mig utvecklas genom åren. Det har varit en grym miljö att växa i, säger Fredrik Nissen.

Fredrik började sin karriär i BP på knatteskolan för att sedan direkt få en plats i BP P05-1. BP P05-1 med Fredrik blev Sveriges bästa lag i sin ålderskull där man bland annat vann inofficiella SM för 13-åringar i Lomma och även plockade hem Gothiaguld två gånger.

– BP har betytt jättemycket för mig, det har typ varit min vardag och jag har fått många vänner här. Vi har del meriter med vårt ungdomslag (P05-1) så det är svårt att välja vilket mitt bästa minne är men jag skulle nog säga första året vi vann Gothia, det var mäktigt, säger Fredrik.

Förra året var Fredrik med och vann SM-Guld med BP:s P16 och i år har Fredrik varit en viktig kugge i BP:s P19. Under 2021 blev det 16 matcher i P19 Allsvenskan och han lyckades även göra 2 mål. Sin målfarlighet har Fredrik även visat i landslaget där han under hösten i en EM-kvalmatch mot Litauen gjorde hattrick från sin mittbacksposition.

– Jag skulle säga att jag har bra spelförståelse, kan läsa spelet bra. Jag är en duktig passningspelare och sedan skulle jag också säga att jag är väldigt bra i huvudspelet, berättar Fredrik.

Till 2022 flyttas Fredrik upp till A-laget och har följande målsättningar inför nästa år:

– Vara med och försöka konkurrera om en plats i A-laget och försöka utvecklas så mycket som möjligt är målsättningen nästa år, säger Fredrik Nissen.

Peter Kisfaludy, Sportchef Herr, om Fredrik Nissen:

– Ännu en egen produkt som plockas upp ifrån vår akademi. Enorma ledaregenskaper fast han bara är 16 år så det är ingen tillfällighet att han är lagkapten i P05-landslaget. Bra huvudspelare och läser spelet mycket bra, säger Peter Kisfaludy, Sportchef Herr.

Text & bild: Philip Kämpe