Från rödsvart till rossoneri – Fredrik Nissen klar för AC Milan

Från rödsvart till rossoneri – Fredrik Nissen klar för AC Milan

Share

Från rödsvart till rossoneri – Fredrik Nissen klar för AC Milan

Fredrik Nissen lämnar BP för spel med italienska AC Milan. Övergången sker direkt och Nissen har sagt adjö till lagkamraterna på Grimsta.– BP har fostrat mig som spelare och som m ...

Fredrik Nissen lämnar BP för spel med italienska AC Milan. Övergången sker direkt och Nissen har sagt adjö till lagkamraterna på Grimsta.
– BP har fostrat mig som spelare och som människa, gett mig otroliga upplevelser och skänkt en stor trygghet så att få representera klubben på seniornivå har betytt mycket. Jag ser väldigt mycket framemot att starta upp här i Italien och sätta på mig Milan-tröjan men kommer alltid minnas tillbaka på min tid i BP med värme, säger Fredrik Nissen.

Fredrik Nissen har gått hela BP-vägen, från Knatteskolan genom akademin till spel med herrlaget. Seniordebuten kom i Superettan 2022 där han fick speltid i tre matcher varav en från start. Dessutom startade han i Svenska Cupens andra omgång då han som lagkapten ledde laget till gruppspel efter seger mot IFK Haninge. I Allsvenskan 2023 blev det tio framträdanden varav en match från start samt 90 minuter i Svenska Cupen när vi mötte Roslagsbro IF. Matchen mot Roslagsbro blir även den sista i denna rödsvarta tröja, för den här gången. Nu dras ett nytt rödsvart ställ på, AC Milans.

Fredrik Nissen om att lämna BP och byta rödsvart mot rossoneri
– Det ska bli kul! Har ju varit en trygghet att spela i BP genom min uppväxt och en frizon från andra jobbiga grejer i vardagen så det ska bli spännande att vidga sina vyer och kliva ur sin trygghetsbubbla. 

– Mitt bästa BP-minne är när vi vann SM-guld med P16. Vi hade ett väldigt bra lag med många 15-åringar som spelade. Vi fungerade bra tillsammans på planen men framförallt skulle jag säga att det är vad som skedde utanför planen som gör att jag minns tillbaka på guldet med sån stor kärlek. Det var en fantastisk grupp spelare och ledare som bidrog med mycket skratt och glädje. Flera av spelarna i truppen tillhör fortfarande mina bästa kompisar 

– Att gå hela vägen från att börja i akademin vid sju års ålder till att ta steget upp i herrlaget har ju såklart inneburit att man lärt känna många inom föreningen. Jag har haft turen att ha haft grymma tränare genom min ungdom. Många av dom jobbar kvar i BP och gör ett jättejobb. Nu senast Olof och Andreas som jag känner stor respekt för och som har hjälpt mig mycket i min fotbollsutveckling. 

– Flera till början lagkamrater som sen blir till kompisar som jag är och har varit väldigt nära. Nu i herrlaget har jag Filip och Wilmer som jag båda spelat med i akademin. Annars har dom andra spelarna tagit emot mig på ett grymt sett sedan jag flyttades upp för 1,5 år sen. Även där har jag vunnit nya vänner och skapat relationer som jag hoppas kommer att kvarstå. Så det är jag väldigt tacksam över! 

Sportchef Philip Berglund om försäljningen av Fredrik Nissen
– Vi är väldigt glada för Fredrik i den här affären. Intresset har varit stort och när Milan kom med ett skarpt bud värderade vi det som ett bra läge att låta honom få ta det här steget i sin karriär. Fredrik har en fin karriär framför sig och har visat det både hos oss och i landslagssammanhang.

Kuriosa
Sedan 1952 har BP spelat i rödsvartrandiga tröjor. Representanter från föreningens dåvarande styrelse var på besök i Italien och imponerades av AC Milans organisation men kanske framförallt matchdräkt. Vid hemkomst beslutades att även IF Brommapojkarna skulle bli rödsvarta lagom till föreningens tionde år som förening. Fredrik Nissen blir den förste BP-spelaren att skriva kontrakt med AC Milan.