”Fotboll är mer än bara på planen”
Eric Lind

”Fotboll är mer än bara på planen”

Share

”Fotboll är mer än bara på planen”

Eric Lind har tidigare spelat fotboll i BP och på landslagsnivå. Idag är han koordinator i det som internt kallas "Mediaspåret", en fotbollssatsning inom BP som inte handlar om at ...

Eric Lind har tidigare spelat fotboll i BP och på landslagsnivå. Idag är han koordinator i det som internt kallas ”Mediaspåret”, en fotbollssatsning inom BP som inte handlar om att sparka på bollen. Utan att visa och sända de som gör det.

– Det är ett projekt som handlar om att sända Division 1-matcher och finns runt om i hela Sverige. Oftast är det lokaltidningar eller produktionsbolag som gör det, men här i Stockholm ville de ansvariga prova någonting nytt och erbjuda en förening att sända matcherna. Det är vi, säger Eric Lind.

Eric Lind är koordinator över det som intern inom BP kallas för ”Mediaspåret”. En av de flera satsningar som Mötesplats Västerort gjort i initiativet ”Första jobbet”, för att erbjuda unga i västerort en chans att komma in på arbetsmarknaden. I Stockholm huserar tre lag i Division 1 och deras hemmamatcher livesänds med hjälp av arbetskraft från BP.

– Vi sköter det grafiska och det tekniska i produktionen, sedan kommer det oftast en kommentator utifrån. Vi riggar all utrustning, ser till så att bilden kommer ut till tittarna och att det grafiska så som tabeller och namnskyltar kommer upp i sändningen, säger Eric Lind.

Teamet som gör sändningarna består av 5-6 personer just nu, som bokar in helger och kvällar för att sända fotboll. Feedbacken som de har fått från tittarna är positiv och det är många som uppskattar att även matcher från Division 1 livesänds.

Målsättningen är att ta ytterligare steg i produktionen och utveckla konceptet. I en förening som BP och i västerort finns det fotbollsintresserade ungdomar som vill vara med på resan. Tillsammans med Eric Lind, produktionsteamet och sändningsskåpbilen bevakas och sprids Divison 1-fotbollen i Stockholm till övriga Sverige.

– Fotboll är mer än bara på planen. Det är ett brett spektra och i dag behöver man inte spela fotboll, för att hålla på med fotboll. Det här är en sådan sak som man kan göra parallellt med att spela fotboll, om man är fotbollsintresserad, säger Eric Lind.