Förlust med uddamålet mot Djurgården

BP gjorde en av sina bättre matcher för året mot Djurgården på onsdagskvällen, men det räckte inte till. Liksom mot Linköping tog man en tidig ledning men lyckades inte hålla unda ...

BP gjorde en av sina bättre matcher för året mot Djurgården på onsdagskvällen, men det räckte inte till. Liksom mot Linköping tog man en tidig ledning men lyckades inte hålla undan och till slut stod Djurgården som segrare med 2-1.

Text: Tore Kleist
(På bilden: Daniella Famili)

Efter en jämn start på matchen kunde BP, som stod som bortalag på Grimsta, ta ledningen efter tjugo minuter. Efter en hands på ett Wilma Wärulf-inlägg slog Alice Ahlberg mycket säkert in sitt tredje straffmål för säsongen. Tyvärr höll inte ledningen ens tio minuter. Djurgårdens speciella målskytt Hayley Dowd agerade framspelare då hon med ett brant inlägg hittade pannan på Tilde Lindwall i en något bortglömd position mellan Shannon Woeller och Wilma Wärulf. Efter kvitteringen tog Djurgården över bollinnehavet mer och mer även om flera gånger hotade framåt, främst genom långa bollar mot Frida Thörnqvist och Mathilda Johansson Prakt.

Djurgården tog ledningen en knapp kvart in i andra halvlek då lagkaptenen Sanna Kullberg kom loss i bortre delen av straffområdet efter en lång frispark. Fortsättningen av matchen var ganska händelserik med chanser år båda håll, den sista genom en nick i överkanten av ribban av Vaila Barsley i tredje tilläggsminuten.

BP visade stundtals upp ett passningsspel som nog var årets bästa. Man varierade mellan att söka kantspelarna med långbollar och att spela sig fram mer centralt. Frida Boriero och Mathilda Johansson Prakt skapade mycket med fina bollerövringar och -mottagningar kombinerat med många öppnande passningar. Starkast lyste dock Frida Thörnqvists kantspel som ställde till stora problem för Djurgårdens högerflank. Gång på gång stoppades hon med tröjdragningar och andra otillåtna medel, vilket renderade i hela fyra varningar. Tyvärr saknar laget fortfarande skärpa i de avgörande momenten både när det gäller avgörande passningar och avslut, och vid några ödesdigra tillfällen även i markeringsspelet i det egna straffområdet.

Både Kalmar och Umeå förlorade sina matcher vilket gör att bottenstriden fortätter att vara jämn. På torsdag kväll spelar möter AIK Piteå i omgångens återstående match och då är halva serien spelad. Två matcher återstår för BP innan det är dags för EM-uppehåll, båda på Grimsta. Nu på söndag väntar returmötet med Kristianstads DFF. Välkomna då!