Förlust i damernas cuppremiär

BP fick en jobbig start på årets tävlingssäsong. Hammarby tog ledningen redan efter ett par minuter och sedan var BP aldrig riktigt nära. Slutresultatet skrevs till 4-0 efter två ...

BP fick en jobbig start på årets tävlingssäsong. Hammarby tog ledningen redan efter ett par minuter och sedan var BP aldrig riktigt nära. Slutresultatet skrevs till 4-0 efter två mål i varje halvlek.

Text: Tore Kleist
(bakre: Wärulf, Koss, Ahlberg, Boriero, Thörnqvist; främre: Woeller, Wallén, Sjösten, Andrup, Reidy, Lobanova)

I ett soligt, vårlikt Stockholm inledde BP och Hammarby gruppspelet i Svenska Cupen på Hammarby IP. Det blev problem redan från början då Hanna Folkesson ganska ostörd kunde nickskarva in ledningsmålet på en högerhörna efter två minuter. Så småningom lyckades BP lyfta spelet och skapade stundtals ett visst tryck. Nyförvärvet Frida Thörnqvist gick omkull i en duell som mycket väl kunde ha renderat i en straff. I stället kunde Hammarby utöka ledningen efter en ny hörna i tjugotredje minuten, den här gången från vänster. Bollen gick över Lovisa Koss och nickades säkert i mål av Emma Jansson.

I andra halvlek visade Hammarbys Madelen Janogy sin farlighet med två skott som inte var så långt borta från att gå in. BP var pressat och efter tio minuter var det dags för nästa baklängesmål på hörna. Vilde Hasunds innerskruv gick över Filippa Walléns huvud och via en tillrusande Lovisa Koss snöpligt in vid första stolpen. Ytterligare dryga tio minuter senare var Janogy framme igen och blev nedriven av Wallén och domare Lovisa Johansson pekade utan tvekan på straffpunkten. Norska landslagsspelaren Vilde Hasund vars hörnor redan resulterat i två mål kund kröna sin dag med en säker straff. BP hade några bra tillfällen till reducering efter det fjärde baklängesmålet, genom Thörnqvist, Saga Swedman och Mathilda Johansson Prakt, men det blev inga BP-mål denna dag.

Hammarby dominerade större delen av matchen med ett ofta snabbt passningsspel, men BPs insats ute på planen får anses godkänd med tanke på motståndet. Vi fick se en del bra sekvenser med flera spelare inblandade offensivt, och en ganska jämn kvalitet bland spelarna, vilket inger hopp inför säsongen. Det som brast mest var försvarsspelet vid fasta situationer och här krävs en del åtgärder.

Nästa match spelas på bortaplan mot Umeå IK, söndag 6 mars.