Förlust hemma mot Gefle

I 20 omgångar höll den förlustfria sviten, men på lördagen blev det en sällsynt 0-1-förlust hemma mot Gefle IF. Bortalaget tog ledningen tidigt och stängde därefter igen butiken o ...

I 20 omgångar höll den förlustfria sviten, men på lördagen blev det en sällsynt 0-1-förlust hemma mot Gefle IF. Bortalaget tog ledningen tidigt och stängde därefter igen butiken och höll matchen ut.

Hemma på Grimsta har det bara blivit trepoängare i år men tyvärr lyckades Gefle IF knäcka BP denna helg i en match som innehöll målchanser åt båda hållen. Det var BP som fick första läget i matchen på en frispark från höger. Inne i straffområdet var det Amadeus Sögaard som var på bollen men avslutet räddades av bortamålvakten Tim Markström. Kort därefter i den 5:e matchminuten fick Gefle till en kontring längs sin vänsterkant varpå ett inlägg slogs in som Leo Englund nådde högst på och kunde nicka in 0-1 tidigt.

BP var nära att replikera snabbt bara någon minut efter baklängesmålet, det var Jardell Kanga som fick ett fint läge men gästernas målvakt Markström stod för en finare räddning när han tippade ut Kangas välplacerade bredsida. Det läget från Kanga var egentligen det enda farliga BP skapade i den första halvleken. Åt andra hållet däremot fick Jonas Olsson jobba två gånger om när Gefle rann igenom BP:s försvar. Först styrde han undan ett avslut från målskytten Englund och något anfall senare kom han ut och gjorde sig stor när Erik Granat kom fri.

Den andra halvleken innehöll fler lägen för BP när man började forcera framåt. Närmast i inledningen av halvleken var Jardell Kanga som igen tvingade Gefles målvakt till en ny bra räddning. Innan de riktigt heta BP-chanserna kom hade Gefle ett jätteläge efter en timmes spel men bortalaget lyckades inte få in bollen i öppet mål på ett inspel från vänster.

I BP:s anstormning i slutet är det två lägen som sticker ut. Först var det Gustav Sandberg-Magnusson som prickade stolpen med en nick och sedan var det Simon Helg som var ruggigt nära en kvittering men Tim Markström gjorde en enastående förflyttning och hann över för att rädda bollen.

BP kammade alltså hem noll idag, säsongens första förlust. Avståndet i toppen av tabellen är dock fortfarande behagligt för tillfället men nu väntar två tuffa bortamatcher, först mot Umeå FC och sedan mot IF Karlstad.

BP – Gefle IF
0-1 (0-1): 0-1 Leo Englund 5′.

BP:s laguppställning
Olsson – Sögaard (Seger), Frej, Suljic, Krusnell – Ceesay – Kanga (Jelassi), Sandberg-Magnusson, Leach Holm (Hellquist), Cosic – Deprem (Helg).