Förlust för ungt BP

Redan klara som seriesegrare valde BP att ge flera unga spelare chansen till spel i Division Ett Södra Svealand. Det unga laget stod för en stark prestation och tog även ledningen ...

Redan klara som seriesegrare valde BP att ge flera unga spelare chansen till spel i Division Ett Södra Svealand. Det unga laget stod för en stark prestation och tog även ledningen tidigt i andra halvlek. Men ett rutinerat P18 IK kunde vända och vinna, trots BP-forcering mot slutet. Slutresultat, 2-3.

Text: Peter Appelquist

BPs unga lag var kryddat med Rebecka Ayranci-Dahlberg, Emelie Joelsson och Michaela Larsson från damtruppen, i övrigt var det spelare från F19 som ställdes mot ett rutinerad och erfaret P18 IK. BP spelade bra, rullade boll och kom i bra omställningar när P18 förde spelet. Under första halvlek är Angelica Kreüger igenom två gånger, men lyckas inte få till avsluten.

Till andra halvlek är dock Kreügers sikte inställt och bara minuter in i halvleken är hon igenom igen och prickskjuter in 1-0 för BP. BP öppnade andra halvlek riktigt starkt och kontrollerar spelet. Innermittfältet med Sara Eriksson och Emelie Fonseca Johansson fördelar fina bollar som skapar oreda för gästerna.

I takt med att tiden går så blir BPs initiativ svagare och P18 växer in i matchen igenom. När kvitteringen kommer så blir det lite oreda, tio minuter senare tar P18 ledningen med 2-1 och kort senare sitter även 3-1. BP känns slaget, men lyckas ändå växla upp igenom. Med kvarten kvar väggspelar Angelica Kreüger och Michaela Larsson sig fram snabbt och vackert och Kreüger spelar in bollen till Emelie Fonseca Johansson som stöter in 2-3. BP lyfter upp försöker få till en kvittering, men når inte hela vägen fram.

BP noterar seriens blott andra förlust, men det gör ingen skillnad för tabellen. BP har en seriematch kvar, kommande söndag 7 oktober 13.00 då Älta IF väntar på bortaplan. Däremellan ser vi finalen i Victoria Cup torsdag 4 oktober 19.30 mot Tyresö FF hemma på Grimsta.

Division Ett Södra Svealand
BP – P18 IK
2-3 (0-0)
Mål: BP: Angelica Kreüger (50), Emelie Fonseca Johansson (76) P18: Camilla Ronström (55,67), Agnes Nilsson (72)
Domare: Leonora Heimdahl
Publik: 60

BPs lag: Rebecka Ayranci-Dahlberg – Emelie Joelsson, Nova Schmiedtke, Madeleine Häger, Ellen Helmertz (Sofia Sandahl 64) – Sara Eriksson, Michaela Larsson, Emelie Fonseca Johansson – Natalia Tutnjevic (Linnea Tisjö 81), Angelica Kreüger, Stephanie Castro Tello (Eldina Ahmic 61)