Flickakademin tar nya steg framåt – ett första Bosönläger avklarat

Flickakademin tar nya steg framåt – ett första Bosönläger avklarat

Share

Flickakademin tar nya steg framåt – ett första Bosönläger avklarat

BP fortsätter att utveckla vår flickakademi och den 16-17 augusti i år hölls ett första läger på Bosön för flickor födda 2011. Lägret blir en viktig del av vår akademiprocess och ...

BP fortsätter att utveckla vår flickakademi och den 16-17 augusti i år hölls ett första läger på Bosön för flickor födda 2011. Lägret blir en viktig del av vår akademiprocess och kommer att hållas varje år för flickor 10 år gamla.

På morgonen måndagen den 16 augusti samlades 30 utespelare och 3 målvakter födda 2011 för två intensiva dagar med övernattning på Bosön. Tjejerna som deltog är spelare som BP anser för närvarande har kommit längst fram i sin spelarutveckling och har potential att bli en del av BP:s akademiprocess till hösten 2021. Alla spelare som närvarade hade fått en inbjudan med bakgrund, upplägg och schema varpå de tackade ja till att delta.

Föreläsning med idrottspsykologen Elin Borg.

Under lägret spelades internmatcher både 7v7 och 9v9. Spelarna genomförde även olika tester och tävlingar i form av en femkamp där de olika grenarna var; snabbhetstest (15 & 30 meter), teknikbana, straffsparkar, jonglering och distanslöpning. Spelarna fick även möjligheten att lyssna på tre viktiga föreläsningar. Två stycken från idrottspsykologen Elin Borg om individuella mål/beteenden och hantering av press. Sedan en föreläsning av Anders Hermanson om vikten av att välja rätt kost.

Föreläsning om kost med Anders Hermanson.

Under dagarna genomfördes även olika samarbetsövningar kopplade till BP:s värdegrund och beteenden vi vill se på planen från BP-spelare.

Syftet med lägret var att se var spelarna för tillfället befinner sig i sin utveckling och att försöka hjälpa dem trigga sin fortsatta fotbollsutbildning. Målsättningen är att detta läger för flickor 10 år gamla ska bli årligt arrangemang likt Katrineholmslägret på pojksidan.

Genomgång inför internmatcher.

Lägret planerades och genomfördes av Jackie Bachteler, Sportchef Flick i BP.
– Jag är övertygad om att spelarna har blivit otroligt inspirerade, fått nya förebilder och blivit positivt påverkade av våra ledare, säger Jackie Bachteler.

– Vi håller på att skapa en miljö där det är okej att tävla, att utmana sig själv till att nå sin potential men samtidigt också skapa en lagkänsla och gemenskap.

– Vi har satt en ny lysande standard i BP och påbörjat en ny tradition med detta läger. Lysande, det är exakt vad detta första läger var, säger en stolt Jackie Bachteler.

Ledare som deltog på lägret var:

  • Julie Rytterlund (F09-1)
  • Melker Tellgren Jonsson (F16/19-1)
  • Denise Koorevaar (Mv-tränare flickakademin)
  • Erik Wahlroth (F08-1)
  • Lovisa Lundqvist (Ass. tränare och fystränare Dam-U)
  • Anders Hermanson (Utvecklingschef)
  • Oscar Uhrström (Verksamhetschef)
  • Elin Borg (Idrottspsykolog)

För frågor vänligen kontakta Verksamhetschef Oscar Uhrström på oscar.uhrstrom@bpfotboll.se