Flera BP-spelare på landslagsuppdrag

Flera BP-spelare på landslagsuppdrag

Share

Flera BP-spelare på landslagsuppdrag

Augusti och september innehåller flertalet landskamper - från de yngsta i 15-årslandslagen till seniorspelare på uppdrag. Här kommer en sammanställning av de senaste uttagningarna ...

Augusti och september innehåller flertalet landskamper – från de yngsta i 15-årslandslagen till seniorspelare på uppdrag. Här kommer en sammanställning av de senaste uttagningarna.

Text: Peter Appelquist

Kenya Herr
Eric Johana Omondi är kallad till det kenyanska landslaget som spelar en träningslandskamp mot Uganda den 8 september.

Sverige Herr
BP-fostrade Albin Ekdal, Kristoffer Nordfeldt och John Guidetti har kallats till EM-kvalmatcherna mot Färöarna och Norge nästa vecka. Matcherna spelas 5 och 8 september. Ludwig Augustinsson brukar vara uttagen, men har nyligen opererats för en skada och han återhämtar sig under de kommande månaderna.

Sverige U23
Amanda Nildén befinner sig just nu på läger med U23-landslaget och hon behövde resa kortaste sträckan från hemorten Brighton för fyrnationsturneringen i England. Sverige möter England, Norge och USA under den kommande veckan.

Sverige U21
BP-fostrade Felix Beijmo, Viktor Gyökeres, Thomas Poppler Isherwood och Dejan Kulusevski har kallats till EM-kvalet mot Irland som spelas i Kalmar 10 september.

Estland P19
Kristoffer Grauberg Lepik har kallats till det estniska P19-landslaget som möter Vitryssland i dubbla matcher 7 och 9 september.

Sverige P18
Oskar Fallenius har, tillsammans med BP-fostrade Jack Lahne, har kallats till P18-landslagets fyrnationsturnering i Danmark 6-10 september. Sverige möter Norge och efter det vinnaren, eller förloraren i mötet mellan Danmark och Wales.

Sverige P17
Jonathan Westerberg har, tillsammans med BP-fostrade Emmanuel Ekong, kallats till P17-landslagets fyrnationsturnering som spelas i Sundsvall och Matfors. För motståndet står Norge, Irland och Österrike.

Sverige P16
Ben Engdahl och Kristoffer Krebs deltar just nu i P16-landslagets läger i Tallin med dubbla landskamper mot Estland. Första matchen vann Estland med 3-1 (utan startplats för de båda BP-spelarna), andra matchen spelas imorgon torsdag.

Sverige F15
Matilda Nildén är kallad till F15-landslagets första landskamper som spelas mot Norge, i Norge 6 och 8 september

Sverige P15
20 och 22 augusti spelades de första två landskamperna för P04-kullen, till den samlingen var Jonas Rouhi kallad. Där blev det dubbla förluster mot Finland.

15-20 september samlas P04-landslaget igen. Denna gång går resan till Norge för dubbla landskamper. I truppen hittar vi Jonas Rouhi igen, tillsammans med André Picornell.