Fin insats men ny förlust mot Elitettanlag

Det blev förlust med 2-0 i lördagens träningsmatch mot IK Uppsala Fotboll efter 0-0 i paus. Med tanke på motståndet kan ändå BP vara ganska nöjda med insatsen. Uppsala dominera ...

Uppsala dominerade knappt men klart i början av första halvlek. De höll bollen på BP:s planhalva och kom ganska frekvent fram i närheten av straffområdet. BP:s försvar med nya lagkaptenen Mathilda Prim i spetsen lyckades dock oftast avstyra innan det blev farligt. Det var egentligen bara när Uppsala kom igenom i ett friläge i nionde minuten som det var riktigt nära mål. Nichole Persson kunde rädda och efter retur kunde BP-försvaret rensa. Hemmalaget lyfte sig successivt och andra halvan av halvleken var jämn med ganska bra mittfältsfotboll. Båda lagen visade upp en del fina spelkombinationer, men tack vare aggressivt spel på bollhållaren på mittfältet och väl samlade backlinjer blev det tunt med målchanser.
BP fick en tung start av andra halvlek då Uppsalas Amanda Östervall från strax utanför straffområdet kunde lyfta bollen över Persson och ge bortalaget ledningen. BP kunde sedan återigen lyfta spelet även om Uppsala hela tiden kändes något starkare i löpstyrka och passningsspel. Michelle Rojas Flores hade bästa kvitteringschansen då hon efter en fin hörna från Emilie Eriksson satte till huvudet från nära håll, men Uppsalas målvakt Emelie Almesjö kunde rädda. Rojas Flores visade flera gånger fina takter med pigga inbrytningar från vänsterkanten, men Uppsalas försvar fanns alltid på plats för att avvärja i de avgörande lägena. Med drygt fem minuter kvar fick inhopparen Hanna Lundell in tvåan och säkrade därmed Uppsalas andra raka seger.
Att möta ett lag från Elitettan var en utmaning för BP. Det fanns inte mycket tid till bollbehandling på mittfältet och laget hade svårt att spela sig fram till målchanser. Dock kan man vara nöjd med en härlig inställning, inte minst i spelet utan boll, och att man stundtals fick till ett väl så fint passningsspel som Uppsala. Tränaren Marcelo Fernández höll med i sin kommentar direkt efter matchen:
-Ja, sett till prestation och spel var det bra. Vi möter ett bra lag, och hade lite svårt att få till vårt egna spel med långa anfall. Men ändå: en fin insats som vi kan bygga vidare från.

Nästa match spelas på Grimsta på Skärtorsdag, mot Sandvikens IF.

Fakta träningsmatcher
BP – IK Uppsala 0-2 (0-0)
Mål: IK Uppsala: Amanda Östervall 48; Hanna Lundell 87
Publik: ca 50

BP:s startelva:
Nichole Persson – Emilie Eriksson (Marie Segerholm 75), Felicia Thörngren, Mathilda Prim (Lovisa Norrby 77), Filippa Wallén – Agnes Bergling, Fia Grönborg, Ellinor Lindbom, Michelle Rojas Flores, Daniella Novakovic, Malin Broberg (Michaela Larsson 76)