Filippa Wallén återvänder till BP

Filippa Wallén återvänder till BP

Share

Filippa Wallén återvänder till BP

BP förstärker backlinjen med Filippa Wallén, 21, som återvänder till Grimsta efter äventyr ute i Europa och nu senast Vittsjö GIK i Damallsvenskan. Filippa Wallén kom till BP f ...

BP förstärker backlinjen med Filippa Wallén, 21, som återvänder till Grimsta efter äventyr ute i Europa och nu senast Vittsjö GIK i Damallsvenskan.

Filippa Wallén kom till BP från AIK inför säsongen 2017 i Division 1 Södra Svealand. I hennes första säsong på Grimsta spelade hon 21 matcher i Division 1 på vänsterbacken, bara 17 år ung. Följande säsong blev det också 21 seriematcher och hon var med och spelade upp BP till Elitettan. I Elitettan 2019 startade Filippa 25 av 26 matcher när BP klarade sig kvar som nykomlingar.

Därefter testade Filippa vingarna ute i Europa. Först flyttade hon till England för spel i West Ham United och Women’s Super League. Efter blev det spel på Cypern med Apollon Limassol där hon fick var med och kvala till Champions League. Under 2021 återvände Filippa till Sverige där det blev spel för Vittsjö GIK i OBOS Damallsvenskan. Totalt blev det 11 allsvenska framträdanden för Filippa förra året.

Nu återvänder Filippa till BP för att öka på sin skörd av 72 serie- och cupmatcher för BP.

– Att komma tillbaka till Grimsta känns som ett bra och klokt steg för mig personligen karriärmässigt. BP:s och Marcelos fotbollsfilosofi är något som jag trivs med och där jag får utrymmet att nyttja mina starkaste egenskaper. Denna klubb har haft något spännande på gång sedan vi befann oss i Division 1. Nu återvänder jag i en annan fas i min karriär, vilket känns minst sagt spännande, säger Filippa Wallén.

– Mina senaste år har varit uttryckligen lärorika då jag som fotbollsspelare har blivit en mer taktiskt smart och komplett spelare. Jag har fått utveckla och förbättra mina brister, främst gällande positions- och försvarsspel. Jag vill även påstå att jag tagit stora kliv i min personliga utveckling där jag lärt mig hantera med- och motgångar i en större utsträckning. Jag lämnade som en tonåring och kommer tillbaka som en snabbare, starkare (ung) vuxen som har mycket kvar att ge, säger Filippa.

Staffan Jacobsson, Sportchef Dam, om Filippas återkomst till Grimsta.

– Ruggigt kul att Filippa är tillbaka, hon har varit iväg och samlat på sig massor av erfarenhet. Hon kom till oss januari 2017, samma månad som hon fyllde 17 år, nu fyller hon snart 22 år och har vuxit såväl mentalt som fotbollsspelare. Det ska bli spännande att se vilka steg hon tar under året, säger Staffan Jacobsson, Sportchef Dam.

Text: Philip Kämpe
Foto: Henke Råssmo