Farajs suldragningar gav BP segern

BPs herrar var äntligen tillbaka i spel under måndagen med en träningsmatch mot Fanna BK. Lagen utbytte ramträffar med varandra men BP var dock det mer effektiva laget och vann rä ...

BPs herrar var äntligen tillbaka i spel under måndagen med en träningsmatch mot Fanna BK. Lagen utbytte ramträffar med varandra men BP var dock det mer effektiva laget och vann rättvist med 4-0 efter två mål från Omar Faraj.

Efter en kortare vila inledde herrlaget för andra gången i år en försäsong när man på Annandag påsk var tillbaka i matchspel mot Fanna BK från Enköping. Fanna BK som i år kommer att spela i Division 2 Norra Sveland är nykomlingar i den serien efter att man vunnit Division 3 Norra Svealand förra säsongen. För BPs del var nyförvärvet Jakob Glasberg med i startelvan för första gången och Albin Linnér som nyligen förnyade sitt kontrakt var också med från start. Just denna duo satte fart direkt med Glasberg som högerback och Linnér som högerytter. Flera gånger kom de runt på kanten och skickade in farliga bollar i straffområdet. I den 9:e matchminuten smällde det även i stolpen när Daniel Svensson på ett inlägg från Linnér stötte bollen på volley i målramen. Fanna BK var dock inte ofarliga och kunde ha tagit ledningen när Leonardo Weshenfelder Scienza fick ett friläge med BPs Jonas Olsson, men lobbavslutet smekte ribbans oavnsida. Istället tog BP ledningen bara några minuter senare. Efter att gästernas målvakt först räddade ett hårt avslut från Oskar Fallenius höll sig Christer Gustafsson framme och kunde nicka in returen. Därefter flöt det på för hemmalaget och i spetsen var Omar Faraj och hans fina teknik. 2-0 tryckte Faraj in efter att ha först skickat en försvarare åt fel håll med en läcker suldragning och 3-0 kom precis innan pausen när Faraj återigen använde sulorna för att ta sig förbi motståndarna innan han dunkade in sitt andra mål.

BP genomförde en drös byten i paus, bland annat hoppade nyförvärvet Alexander Lundin in i målet och David Perez, egenfostrad spelare född 2004 fick även spela. Alla byten i kombination med att matchen var avgjord ledde till en lite långsammare andra halvlek med färre målchanser. Fanna BK lyckades dock med att träffa både ribban och stolpen med bara någon minuts mellanrum mot slutet av matchen. Mål blev det dock till slut även i den andra halvleken när Kristoffer Grauberg Lepik med bara några minuter kvar styrde in 4-0 med låret.

Nästa match för herrarna är nästa helg, lördag den 18 april hemma mot IFK Haninge kl. 13.00.