Faraj matchvinnare mot Sylvia

Segersviten håller i sig för BP som under lördagen tog sin femte seger 2021. Denna gång var det dock ingen transportsträcka för BP som tvingades vända ett 0-1-underläge till seger ...

Segersviten håller i sig för BP som under lördagen tog sin femte seger 2021. Denna gång var det dock ingen transportsträcka för BP som tvingades vända ett 0-1-underläge till seger 2-1. BP:s båda mål gjordes av stekhete Omar Faraj.

Det var en fjolårets toppkonkurrenter i Ettan Norra IF Sylvia som gästade Grimsta IP under lördagen för BP:s femte träningsmatch. BP var inför matchen fortsatt obesegrade under 2021 men Sylvia skulle visa sig hota den sviten.

Efter ett par jämna minuter i början av matchen var det därefter gästerna från Norrköping som tog kommandot. Även om det saknades målchanser åt båda hållen var det Sylvia som hade det mesta av bollinnehavet. Bortalaget tog även rättvist ledningen i den 23:e matchminuten genom mittfältaren Adam Egnell. Målet kom efter att Sylvia tagit sig fram längs högerkanten varpå bollen spelades in i straffområdet där Egnell kunde slå in bollen.

BP kom dock med en snabb replik när man endast ett par minuter efter underläget kunde kvittera. Det var högerbacken Amadeus Sögaard som slog in ett inlägg, i boxen tajmade Omar Faraj bäst in bollen och kunde nicka in bollen tätt intill stolpen. Omar som missade senaste matchen mot IFK Luleå med en skada visade inga spår av den skadan och fortsatte därmed sin starka inledning av säsongen. Kvitteringsmålet var Omars fjärde mål denna försäsongen.

Det tog inte lång tid av den andra halvleken innan Omar även gjorde sitt femte mål denna försäsongen. På en lång boll från Ali Suljic höll Omar undan sin försvarare, drev in i straffområdet och från en snäv vinkel sköt han in 2-1-målet med sin vänsterfot.

Omar var också nära på ett hattrick när han kom helt fri med gästernas målvakt. Omar rundade keepern som i desperation kapade Omar utanför boxen. Även om det endast bara var en träningsmatch så var det något förvånade när domaren bara slevade fram det gula kortet. Bara några minuter senare var Omar nära igen med en nick men denna gång träffade han stolpen.

Matchen slutade till slut 2-1 till BP som alltså tog sin femte raka seger denna försäsongen. BP lyckades även få 90 minuter i benen på nio av elva spelare. De spelare som blev kvar på bänken lär säkerligen få mycket speltid i nästa match som är redan nu på tisdag. Då gästar BP Täby FK på Vikingavallen med matchstart kl. 17:30.