F19: Sen förlust mot AIK

En jämn match med bittert slut. F19 noterar säsongens första förlust efter att AIK gjort 2-1 sent. – Det är såklart tungt att släpa in ett avgörande mål så pass sent i matchen, sä ...

En jämn match med bittert slut. F19 noterar säsongens första förlust efter att AIK gjort 2-1 sent.
– Det är såklart tungt att släpa in ett avgörande mål så pass sent i matchen, säger Anders Blomqvist, huvudtränare i F19

BP kom in i matchen med två raka segrar, liksom AIK som även de inlett med idel segrar. På Skytteholm skulle AIK ta ledningen precis innan slutsignalen gick för den första halvleken. 1-0 i paus och en liten mental uppförsbacke.

– AIK dominerar matchbilden långt in i första halvleken. Men med tio minuter kvar till paus så tycker jag att vi lyfter oss och att matchen jämnar ut sig, därför blir deras ledningsmål lite motsägelsefullt, säger Anders Blomqvist.

Vårt F19 kliver ut i andra halvlek och skapar chanser. Efter tjugo minuter kommer även en kvittering då Sirelle Maroutian håller sig framme och placerar in sitt tredje mål i årets serie på lika många spelade matcher. Matchen står sen och väger en del med chanser för båda lagen.

AIK ska återigen göra ett sent mål. I minut 86 kommer avgörande 2-1 vilket innebär att AIK går upp i serieledning medan BP kliver ner ett hack i tabellen.

– Det är såklart tungt att släppa in ett avgörande mål såpass sent i matchen, men vi tar med oss vissa delar i spelet och drar lärdom av en tuff match, säger Anders Blomqvist.

Som tidigare berättat så spelas F19-serien som en enkelserie på våren där de fem bästa lagen från norra serien blandas i en ny serie med de fem bästa från den södra serien. Sju omgångar återstår och näst på tur för vårt BP-gäng väntar Mallbackens IF Sunne hemma på Grimsta nu på söndag 7 maj. Avspark 16:00 hemma på Grimsta, eller via BPTV.se.