F19 med andra raka segern

F19 med andra raka segern

Share

F19 med andra raka segern

F19 har kammat hem full pott i inledningen av årets seriespel i F19 Norra. I söndagens kvällsmatch vann man mot Eskilstuna United DFF med 3-1.– Med tanke på seriens utformning så ...

F19 har kammat hem full pott i inledningen av årets seriespel i F19 Norra. I söndagens kvällsmatch vann man mot Eskilstuna United DFF med 3-1.
– Med tanke på seriens utformning så känns det jätteskönt att starta med två segrar, säger Anders Blomqvist, tränare BP F19.

Tvåmålsskytten Sirelle Maroutian. Foto: Ronny Gutebrand

BP kom ut starkt redan från start och kopplade snabbt ett grepp i matchen efter att Edith Rörsgård gjorde 1-0 till hemmalaget redan i 6:e matchminuten.

– Vi inleder jättebra första 20-25 minutrarna. Vi är påkopplade, gör allt rätt och målet kommer som en naturlig följd av matchinledningen, säger Anders Blomqvist

Men i 37:e minuten reducerar Eskilstuna och ser därmed till att matchen står lika in i halvtid.

– Vi började slarva lite mot slutet av första halvleken, vi tappar bollen lite onödigt och deras mål kommer från en spelvändning på just det sättet, säger Anders Blomqvist.

Men BP börjar starkt även i andra halvlek och i 50:e minuten kan Sirelle Maroutian raka in 2-1 i öppet mål efter fint förarbete från Vera Österplan.

– Vi pratade i halvtid om att vara noggrannare med boll, göra det vi ska göra och på så sett inte ge Eskilstuna någon energi. Efter 2-1 målet så ligger vi lite lägre och ser till att kontrollera matchen.

I 80:e minuten så punkterar Sirelle Maroutian matchen med sitt andra mål för dagen genom ett skott från vänster kant som landar snyggt i bortre burgaveln.

– Jag tycker vi gör en bra helhetsprestation idag, vi har vissa saker som vi ska jobba vidare på men vi gör mycket saker bra. Vi har en bra centrallinje tycker jag, Ebba Melin och Augusta Priks gör båda en riktigt bra match, sen så sticker Sirelle ut med sina två mål också såklart, säger Anders Blomqvist.