F19: Klar seger mot Mallbacken

F19-laget vann söndagens match mot Mallbackens IF Sunne med hela 5-0, även om det dröjde till slutet av första halvlek innan första målet kom. Text: Tore KleistBild: Ronny Gute ...

Text: Tore Kleist
Bild: Ronny Gutebrand
(På bilden: Gabriella Potamitis)

– Vi dominerade matchbilden från start till slut, kommenterade tränaren Anders Blomqvist efter matchen. Vi slarvade lite i början men det blev bättre efterhand och strax före paus fick vi in 1-0.

I andra halvlek dröjde det inte många minuter innan BP avgjort matchen genom två mål av Anika Siddiqui och under sista kvarten kom ytterligare två mål. Det blev ganska stora siffror men det var som Blomqvist konstaterar klart välförtjänt.

Som sig bör i en juniorserie har många spelare fått speltid. I de fyra första matcherna har Blomqvist matchat tjugotvå olika spelare; endast sex stycken har spelat alla matcher. Noterbart och roligt att se är att man dragit på sig endast ett gult kort. Där har ju även A-laget de senaste åren visat vikten av att inte ha spelare avstängda (fyra varningar hittills i år).

BP ligger efter tre segrar och en förlust trea i en haltande tabell i den norra serien. I nästa omgång blir det till att resa upp till Sundsvall för match söndag 14 maj.

BPs laguppställning
Nadine Allard (mv), Fatim Bangus, Edith Rörsgård, Tuva Norell, Ebba Hjalmarsson, Klara Bengtsson, Augusta Priks, Ellen Michelsson, Anika Siddiqui (Ana Nikolic 73), Gabriella Potamitis (Sirelle Maroutian 60), Vera Österplan

Fakta Svenska Spel F19 Norra, omg 4
BP – Mallbackens IF Sunne 5-0 (1-0)
Mål:   BP: Ebba Hjalmarsson 45; Anika Siddiqui 49, 51; Vera Österplan 76; Klara Bengtsson 86 MIF: –
Varningar:  BP: – MIF: –
Domare: Josefin Karlsson