F17: Inför SM-finalen mot IK Uppsala
Foto: Ronny Gutebrand

F17: Inför SM-finalen mot IK Uppsala

Share

F17: Inför SM-finalen mot IK Uppsala

Nu ska allt avgöras. SM-final för F17 väntar denna lördag 4 november 15:00 på Studenternas i Uppsala. Resan till finalenSeriespel i SM F17 Östra Svealand. Det blev en andrapla ...

Nu ska allt avgöras. SM-final för F17 väntar denna lördag 4 november 15:00 på Studenternas i Uppsala.

Resan till finalen
Seriespel i SM F17 Östra Svealand. Det blev en andraplats med 41 inspelade poäng på 16 matcher. Som ett av lagen i topp-två väntade slutspel med åttondelsfinal mot Boo FF först ut.

Åttondelsfinal
Seger mot Boo FF på bortaplan med 3-1. Innan timmen var spelad var vårt rödsvarta lag framme i ledning med 3-0 och trots en reducering med knappa kvarten kvar hann det inte bli överdrivet nervöst.

Kvartsfinal
Bortamatch mot ett starkt Hammarby gav en riktigt jämn match som avgjordes sent. I den 80:e minuten fick Sirelle Maroutian drömträff från 25 meter och hittade krysset med sitt avgörande mål.

Semifinal
Seriesegrande IFK Göteborg, kryddat med flertalet spelare som spelat seniorfotboll med Blåvitts damlag som vann sin Division Ett-serie. Men BP tog ledningen, än en gång genom Sirelle Maroutian. IFK Göteborg kvitterade tämligen omgående och spänningen var hög. Med dryga halvtimmen kvar att spela satte Alice Bååthe 2-1 och resultatet kunde hållas hela matchen ut.

Främsta målskyttar på vägen till finalen.
Amani Ayed noterades för 15 mål i grundserien
Sirelle Maroutian har noterats för 16 mål varav 14 i grundserien och två viktiga mål i slutspelet.

SM F17 Final
IK Uppsala – BP
4/11 15:00
Studenternas

Fri entré.