Estibaliz ”Esti” Montes de Oca Muñoz  –  Från FK-vallen till Grimsta

Estibaliz ”Esti” Montes de Oca Muñoz – Från FK-vallen till Grimsta

Share

Estibaliz ”Esti” Montes de Oca Muñoz – Från FK-vallen till Grimsta

Efter kvalbesvikelsen i oktober är nu BP:s damlag igång med förberedelserna inför en ny spännande säsong. Under vintern presenterar vi några av de spelarna som är kontrakterade för ...

Efter kvalbesvikelsen i oktober är nu BP:s damlag igång med förberedelserna inför en ny spännande säsong. Under vintern presenterar vi några av de spelarna som är kontrakterade för 2018. Först ut är Estibaliz ”Esti” Montes de Oca Munõz, född 1999.

Du kom till laget under sommaren. Hur startade din fotbollskarriär?
-Jag började spela med FK Bromma när jag var sju år. Redan då, på den så kallade ”FK Vallen” (Södra Ängby bollplan, reds anm.), kände jag att fotboll var det bästa som fanns. Mina föräldrar blev möjligen lite besvikna; de tyckte jag skulle syssla med simning eller friidrott.
Var du en offensiv spelare från början?
-I allra första matchen startade jag faktiskt som målvakt. Sedan spelade jag forward i andra halvlek och gjorde tre mål. Jag stod aldrig i mål mer efter det! Efter ett år bytte jag klubb och hamnade i BP tillsammans med flera klasskamrater. Ganska snart blev det spel i förstalaget, där jag fick vara med om att vinna den första cupen jag spelade i. Jag minns hur glad jag var!
Du blev inte kvar i BP?
-Nej, jag hamnade i Solna och spelade sju år i AIK. I akademilaget hade vi stora framgångar, med vinster i Gothia Cup, Flick-SM och Lennart Johansson Academy Trophy. 2015 fick jag debutera i A-laget och spelade tre matcher i Allsvenskan 2015 och sedan blev det Elitettan 2016-17. Faktiskt skedde allsvenska debuten på Grimsta, där AIK spelade sin hemmamatcher det året.
Hur blev återkomsten till BP?
-Det var ett skönt gäng att komma till och jag kände mig välkommen direkt. Det var förstås synd att vi inte lyckades gå upp, men nu är vi revanschsugna och jag tror att 2018 kan bli vårt! Många har valt att fortsätta i laget; det kommer att att kunna ge den stabilitet vi behöver och möjlighet att ytterligare utveckla vårt spel. Personligen hoppas jag kunna ta mer plats i laget och göra mer avtryck på plan.

Efter framgångarna i AIK, matcher i Chiles F17-landslag och flera bra prestationer i BP tror vi nog att Estis föräldrar ändå kan vara hyfsat nöjda med dotterns val av idrott.
BP Media önskar henne stort lycka till med målsättningarna inför 2018!