Ella Reidy skriver på för BP

Ella Reidy skriver på för BP

Share

Ella Reidy skriver på för BP

BP knyter till sig den lovande mittfältaren Ella Reidy, 19, med meriter från ungdomslandslagen och som senast kommer från Jitex Mölndal BK. BP har gjort klart med den skicklige ...

BP knyter till sig den lovande mittfältaren Ella Reidy, 19, med meriter från ungdomslandslagen och som senast kommer från Jitex Mölndal BK.

BP har gjort klart med den skicklige, 19-åriga mittfältaren Ella Reidy. Ella ansluter från Jitex Mölndal BK där hon endast missat en match de senaste två säsongerna i Elitettan. Sammanlagt blev det 51 seriematcher och 3 mål för Jitex där hon bland annat gjorde mål mot BP under ena mötet mellan lagen 2020. Ella har även 20 stycken ungdomslandskamper för Sverige på meritlistan.

Ellas moderklubb är Jonsereds IF som ligger mellan Partille och Lerum öster om Göteborg. Därefter följde ungdomsår i Stenkullen GoIK innan hon inför 2018 flyttade till Göteborgs DFF i Division 1 Norra Götaland. Under 2018 stod Ella för 6 mål på 19 matcher innan hon 2019 dubblade antalet mål till 12 stycken på 21 framträdanden. Inför 2020 värvades Ella till Jitex Mölndal BK där hon förra året fick sällskap av lillasyster Sofia som gjorde samma flytt som Ella från Göteborgs DFF till Jitex.

Nu flyttar Ella upp till Stockholm för att tillsammans med BP göra allsvensk debut.

Varför känner du att BP är rätt steg i din karriär för att fortsätta utvecklas?
– Jag känner att nästa steg för mig är Damallsvenskan och jag tror BP är ett lagom steg för mig att ta. Jag har även mött BP i två år och jag gillar hur de spelar fotboll, säger Ella Reidy.

Har det alltid varit din dröm att spela i Damallsvenskan och vad ser du mest fram emot med kommande säsong?
– Ja, Allsvenskan har alltid varit en dröm. Det jag ser mest fram emot är att förhoppningsvis få göra min allsvenska debut och att få lära känna alla nya lagkamrater. Jag ser även fram emot att komma in i en ny inspirerande miljö, säger Ella.

Vad är dina styrkor som spelare och var spelar du helst på planen?
– Som spelare så är jag bolltrygg så jag skulle säga att det är en av mina styrkor. En annan styrka jag har är även att jag kan spela på många positioner på plan. Den position jag helst är på plan är dock central mittfältare, säger Ella Reidy.

Staffan Jacobsson, Sportchef Dam, om värvningen:

– Ella Reidy har varit Jitex kanske viktigaste spelare under de två åren vi mött dem. En hårt arbetande spelare som alltid gör sitt bästa för laget. Dessutom målskytt mot oss i Mölndal förra året, säger Staffan Jacobsson, Sportchef Dam.

Text: Philip Kämpe
Foto: Nicklas Elmrin, Bildbyrån