Elias Jemal skriver A-lagskontrakt

Elias Jemal skriver A-lagskontrakt

Share

Elias Jemal skriver A-lagskontrakt

Den tekniske yttermittfältaren Elias "Bobo" Jemal, 18, har skrivit på sitt första A-lagskontrakt med BP. Efter att ha imponerat under 2021 i BP:s P19 belönas 18-årige yttermitt ...

Den tekniske yttermittfältaren Elias ”Bobo” Jemal, 18, har skrivit på sitt första A-lagskontrakt med BP.

Efter att ha imponerat under 2021 i BP:s P19 belönas 18-årige yttermittfältaren Elias Jemal som kallas ”Bobo” med ett A-lagskontrakt. ”Bobo” kommer till en början fortsatt att tillhöra BP:s P19 under 2022 men med regelbunden rotation under våren. För att sedan i september lyftas upp permanent till BP:s Herrtrupp.

– Det känns jättebra och kul att få chansen. Jag hoppas kunna fortsätta min utveckling som fotbollsspelare och lära mig av de äldre spelarna i klubben, säger Elias ”Bobo” Jemal.

”Bobo” kom först till BP säsongen 2019 och tillhörde då BP:s P16. Det året levererade ”Bobo” 13 mål på 17 matcher i P16 Allsvenskan. Säsongen 2020 var ”Bobo” i IFK Haninge innan han inför 2021 återvände till BP. I årets säsong i P19 Allsvenskan stod ”Bobo” för 9 mål på 18 matcher.

– Mina styrkor som spelare är tekniken, att komma förbi spelare 1v1, hitta andra spelare i rätt läge och komma till avslut, säger ”Bobo”.

– Målsättningar för 2022 är att fortsätta spela mitt spel och försöka göra skillnad på planen samt ta nästa steg i min utveckling som fotbollsspelare, berättar ”Bobo”.

Peter Kisfaludy, Sportchef Herr, om Elias ”Bobo” Jemal:

– ”Bobo” har gjort det väldigt bra under hösten när han redan varit uppe och tränat med A-laget. Han är en irrationell spelare som kan göra det oväntade, säger Peter Kisfaludy, Sportchef Herr.

Text: Philip Kämpe
Foto: Sedin Bild