Effektive Omarsson fixade seger för Göteborg

BP stod för en bra prestation, skapade mängder med chanser, men lyckades inte göra mål. Samtidigt hade Elias Omarsson en stor dag från målområdets linje och kunde stöta in tre mål ...

BP stod för en bra prestation, skapade mängder med chanser, men lyckades inte göra mål. Samtidigt hade Elias Omarsson en stor dag från målområdets linje och kunde stöta in tre mål för hemmalaget. Sur förlust för ett BP som tagit kliv i utvecklingen. 3-0 på Gamla Ullevi.

Matchen inleddes i ett rasande tempo från båda lag, båda med stor vilja att ta bollen framåt för att komma till avslut. Redan efter tio minuter hade BP noterats för tre hörnor och IFK Göteborg en och publiken bjöds på en svängande fotboll. Samtidigt som klockan tickande in i matchens tjugonde minut fick Göteborg en lite längre period av uppbyggnad, en uppbyggnad som mynnade ut i att de blåvita kommer runt på sin offensiva vänsterkant, ett hårt och lågt inlägg slås in längs mållinjen där Elias Omarsson möter inne i målområdet – 1-0 till hemmalaget.

Efter målet får Göteborg ett visst momentum, men tar inte över helt. Hemmalaget har ett större bollinnehav, men BP stöter fram flera gånger. Eric Johana Omondi skapar på egen hand två chanser, först kommer han runt på högerkanten och serverar Alexander Nilsson som tyvärr får bollen lite bakom sig och inte får till avslutet. Några minuter senare går Omondi på en soloräd och tar sig långt in i straffområdet, men lyckas inte få träff på bollen. BP spelar bra, men får inte till avsluten.

I andra halvlek fälls Philip Hellquist i straffområdet och tilldöms straff. Markus Gustafsson kliver fram för att slå densamma, men Erik Dahlin i Göteborg-målet går åt rätt håll och kan avstyra straffen. Den missade chansen sänker dock inte BPs vilja att gå framåt och laget fortsätter att komma i våg efter våg för att nå en kvittering.

Med fem minuter kvar av ordinarie tid slarvas det i BPs defensiva regioner och ett inspel från vänsterkanten möts av Elias Omarsson som stöter in sitt andra för dagen. Där och då går luften ur BP och tre minuter senare upprepas sekvensen, men från andra hållet. Återigen är det Omarsson som stöter in bollen i mål från straffområdeskanten.

BP kan ta med sig att det offensiva spelet börjar ge frukt, nio avslut på mål är ett bra steg framåt. Lite skarpare avslut så har vi mål för rödsvart. Ny chans till mål kommer lördag 4 augusti 16.00 hemma på Grimsta då Dalkurd FF kommer på besök. Vi ses på Grimsta.