Inga marginaler med BP mot Degerfors

BP gav sig själva chansen till seger, men lyckades inte förvalta spelövertaget i den andra halvleken. 2-1 Degerfors. Text: Peter Appelquist Foto: Henke Råssmo Degerfors tar ...

BP gav sig själva chansen till seger, men lyckades inte förvalta spelövertaget i den andra halvleken. 2-1 Degerfors.

Text: Peter Appelquist Foto: Henke Råssmo

Degerfors tar ledningen efter kvart på straff genom Erik Björndahl. Straffen tillkom efter att Ali Suljic olyckligt fått bollen på armen. Degerfors har mest spel under första tjugofem minuterna, men BP har en stark period efter det och är nära kvittering. Degerfors återtar dock kommande och kontrollerar halvleken ut med ledningen i paus.

BP kommer ut starkt i den andra halvleken och skapar fina anfall som har potential. Med lite marginaler hade kvitteringen kommit tidigare, men den kommer tjugo minuter in i andra halvlek. Oskar Fallenius skickar in ett inlägg som skarvas via Albin Linnér innan Philip Hellquist stöter den i mål.

BP lyfter mer och mer framåt och det blir rejält öppet åt båda håll. Båda lagen skapar chanser men för BP:s skull är det synd att det är Degerfors som har en av seriens främste avslutare . På en omställning kan Erik Björndahl sätta sitt andra för dagen och det sextonde för säsongen.

Tre matcher återstår, nio poäng kvar finns att hämta. Nu väntar två veckors uppehåll innan vi ses på Grimsta 19 oktober.