David Zlotnik klar för BP

David Zlotnik klar för BP

Share

David Zlotnik klar för BP

BP värvar den spelfördelande mittfältaren David Zlotnik. David kommer senast från Sollentuna FK där han hade Christer Mattiasson som tränare. Text: Philip KämpeFoto: Andreas L ...

BP värvar den spelfördelande mittfältaren David Zlotnik. David kommer senast från Sollentuna FK där han hade Christer Mattiasson som tränare.

Text: Philip Kämpe
Foto: Andreas L Eriksson

David Zlotnik, 25, är en bolltrygg mittfältare som har IFK Aspudden som moderförening. David debuterade inom seniorfotbollen i Division 1 Norra för Vasalunds IF under 2014 och spelade sedan i Solnalaget till 2017. Säsongen 2018 värvades han av BP-profilen Roberth Björknesjö till IK Frej där han gjorde 17 matcher i Superettan. Följande år hamnade David i Akropolis där han var med och vann Division 1 Norra 2019. Han gjorde 21 framträdanden för Akropolis den säsongen. Förra året tillbringades i Sollentuna FK där han fick stort förtroende av Christer Mattiasson och startade 28 st matcher i Ettan Norra när laget slutade trea i serien. Under åren har Davids kvalitéer som en spelfördelare varit framträdande, när han från en central mittfältsposition kommit ned djupt för att hämta bollen och därefter fördela passningar framåt i planen.

– David är en väldigt passningsskicklig, central mittfältare som gillar att ha bollen vid fötterna och styra spelet. Han kommer att bidra mycket i uppbyggnaden av våra anfall, kommenterar Peter Kisfaludy, Sportchef Herr.

Varför valde du BP?
– Jag valde BP för att det är en stor förening med ambitioner att ta sig uppåt. Men framförallt fick jag en bra känsla av ”Kitten” och Kisfaludy. Sättet BP vill spela passar även mig väl.
Kan du beskriva dig själv som fotbollsspelare?
Jag är en spelfördelare som är väldigt trygg med bollen.
Vad är målsättningen för säsongen 2021?
Att vinna serien och att bidra så mycket som möjligt till laget.
Du vann ju denna serie med Akropolis 2019, vad anser du är nycklarna för att vinna Ettan Norra?
– Jag tror på lagsammanhållning, att alla drar åt samma håll och att man håller en jämn nivå över hela säsongen. Sedan ska man ha kvalitetsspelare och det finns det massor av här i BP.