Daniel Majstorovic ny Sportchef Herr i BP   

Daniel Majstorovic ny Sportchef Herr i BP  

Share

Daniel Majstorovic ny Sportchef Herr i BP  

Daniel Majstorovic har rekryterats som ny Sportchef Herr i BP. Närmast kommer Daniel från jobbet som Sportchef i AEK Athen, en storklubb i Grekland och Europa. Daniel är en välkänd ...

Daniel Majstorovic har rekryterats som ny Sportchef Herr i BP. Närmast kommer Daniel från jobbet som Sportchef i AEK Athen, en storklubb i Grekland och Europa. Daniel är en välkänd BP-profil, tidigare landslagsspelare och egenfostrad BP-spelare. Daniel är dessutom invald i BPs Hall of Fame, och kommer nu tillbaka som ”hemvändare” i rollen som Sportchef Herr i BP. Daniel tillträder sin befattning omedelbart.

 – Inom ramen för BPs strategiplan ”BP 2.0 – 2020”, är det långsiktiga målet att BP ska vara etablerade i Allsvenskan. Rekryteringen av Daniel är en viktig komponent, och ett uttryck för ambitionsnivån, för att långsiktigt kunna uppnå det strategiska målet, säger Fredrik Bergholm, Styrelseordförande.
– Daniel har en unik bakgrund för just sportchefsrollen i BP. Daniel får nu en nyckelroll, tillsammans med andra medarbetare i BP inom Herr och Akademin, i att bland annat arbeta fram en proaktiv strategi för spelarutveckling och transfers, organisera BPs verksamhet för scouting och övergripande struktur för samarbeten och kontakter med agenter, samt även att vara en starkt drivande kraft i BPs intäktsarbete på herrsidan inom områden som samarbetspartners, marknadsaktiviteter, matcharrangemang, samt media och PR, säger Fredrik Bergholm.

– Jag är väldigt glad och tacksam att vara tillbaka i BP där resan började för mig. Jag ser en enorm potential med ”BP 2.0 – 2020”. Ett spännande projekt som med BPs varumärke gör att jag blir mycket inspirerad. BP är i dag Europas största fotbollsförening, vi har alla möjligheter att bygga vidare därifrån, och ta klubben till nya höjder. Vår utmaning blir att först etablera klubben i Allsvenskan, och därefter skapa förutsättningar för att ta klubben till nästa nivå, säger Daniel Majstorovic.
– Som spelare fick jag uppleva väldigt mycket på den absolut högsta nivån. Jobbet som sportchef i AEK Athen under det senaste året har gett mig ett stort nätverk, kompetens, och en väldigt stark grund att jobba vidare ifrån.
– Jag kom till BP som junior, gjorde min A-lagsdebut, och hade dessutom förmånen att väljas in i BPs Hall of Fame 2016, vilket känns väldigt bra.
– Unga egenfostrade spelare från Akademin är nyckeln till långsiktig framgång för klubben. I BPs DNA och identitet ligger fart, ungdomlig entusiasm, och stort bollinnehav med en teknisk fotboll.
– Det finns redan oerhört mycket kompetens inom BP, och en stark grund att jobba vidare ifrån. Mitt ansvar som sportchef blir att tillsammans med alla iblandade ta BP till nästa nivå, med en långsiktig planering, och med väl omhändertagande av all den talang som vår klubb producerar hela tiden.
– Sammantaget är detta en unik situation och en unik möjlighet, både för mig och för BP.

Den egna spelarkarriären är välkänd. Efter juniortiden i BP fick Daniel sitt första A-lagskontrakt i just BP. Totalt 34 matcher (1 mål) i BPs herrlag under åren 1996-97. I landslaget blev det totalt 50 landskamper (2 mål) under perioden 2002-2013, och därmed invald som Stor Grabb 2009. Som många BP-fostrade spelare har Daniel en lång och framgångsrik karriär utomlands, med spel i klubbar som Fortuna Köln, FC Twente, FC Basel, AEK Athen och Celtic. Under åren 2014-2016 bedrev Daniel agentverksamhet i egen regi. Under 2016-2017 har Daniel varit sportchef i AEK Athen, där han i sin roll varit en starkt bidragande faktor till att AEK tog en andraplats i den grekiska ligan, och som också tog sig till Europa spel för första gången på många år (Europa League). Totalt sett för Daniel med sig en betydande internationell fotbollserfarenhet under lång tid, både genom landslagsspel och i klubbar verksamma i både Sverige och utomlands, i rollen som spelare, agent och sportchef.

En pressträff kommer att arrangeras för media, imorgon torsdag den 12 oktober kl 14.30, i BPs Klubbhus vid Grimsta IP. Adress: Gulddragargränd 60, Vällingby.

För anmälan till pressträffen:
Peter Appelquist, Kommunikationsansvarig, 072 931 01 74, peter.appelquist@brommapojkarna.se