Damerna tog klar seger i Mölndal!

BP lyckades på söndagen ta revansch för hemmaförlusten mot Jitex tidigare i år. Efter en tidig ledning släppte man aldrig taget och vann till slut med 3-1. Text & foto: Tor ...

Text & foto: Tore Kleist
(På bilden: Karolina Bucaro Stenman & Elin Bergkvist)

BP reste sig på ett imponerande sätt efter förlusten mot Hammarby och tog en ganska klar seger mot Jitex Mölndal. Tidigt satte man full fart med hög press och hög intensitet, inte alls vad man kanske förväntade sig av ett bortalag. Taktiken fungerade bra och redan i sjunde minuten kunde Elin Bergkvist nicka in ledningsmålet efter en högerhörna från Wilma Wärulf. Halvleken, och i stort sett hela matchen, fortsatte sedan i ett högt tempo med mycket anfallsspel. Vi fick se två bra lag som båda tydligt visade att de var mycket intresserade av att genom en trepoängare hänga på i tabelltoppen. BP var genomgående något starkare men Jitex hade med bättre skärpa i avslutningarna mycket väl kunnat kvittera före paus.

Andra halvlek var bara några minuter gammal när Daniella Novaković, som förtjänstfullt ersatte avstängda Emma Lundh som ”tia”, tog sig fram mot Jitex straffområde och gick omkull. Domaren Anastasia Oberlauf stod väl placerad och blåste för frispark som från min position möjligen ändå kändes lite billig. BPs lagkapten Eldina Ahmić klev fram och fick till en härlig innerskruv över muren utom räckhåll för målvakten Hanna Kohl. Bara ett par minuter senare utökade Michelle Rojas Flores ledningen efter en situation där en Jitex-försvarare fått ett skott i huvudet och stod på alla fyra i straffområdet. Oberlauf lät spelet fortgå och Rojas Flores fick så småningom chansen att ganska lätt slå in bollen. Ingen hade nog protesterat om domaren avbrutit spelet, men å andra sidan låg inte spelaren helt däckad. Jitex gav inte upp efter detta och efter en reducering genom en fin utsida från Ella Reidy med en halvtimme kvar fick man extra motivation och gjorde ordentliga försök att komma ännu närmare. BP spelade docḱ fortsatt klokt och hamnade aldrig i någon allvarlig stress.

Det blev ännu en fint genomförd laginsats av BP med några riktigt lyckade taktiska drag. Laget höll en genomgående hög nivå, och utan att rangordna själva prestationerna kan man nämna Karolina Bucaro Stenmans lugna och säkra spel mellan stolparna, och att unga Sara Eriksson än en gång spelade en hel match mot en toppkonkurrent.
– Ja, det är kul och det känns verkligen som jag kommit in i spelet på den här nivån, så Eriksson efter matchen. Det täta matchandet gjorde att jag avstod den senaste landslagssamlingen.
Vi kan nog vara ganska övertygade om att Eriksson får nya chanser i blågult. Hon spelar med ett växande självförtroende och gjorde nog nu sin bästa match hittills i A-laget.

BP ligger fyra i tabellen och eftersom tvåan Morön något överraskande förlorade hemma mot Alingsås närmade sig både Hammarby och BP uppflyttningsplatsen. På lördag är det dags att gästa Skytteholms IP för ett nytt möte med serieledarna AIK, och före det är det på onsdag match i Victoria Cup, mot Stuvsta.

Fakta Elitettan match 16 (omgång 20)
Jitex Mölndal BK – BP
1-3 (0-1)
Mål: Jitex: Ella Reidy BP: Elin Bergkvist 7, Eldina Ahmić 49, Michelle Rojas Flores 52
Varningar: Jitex: BP: –
Domare: Anastasia Oberlauf