DAM: Uddamålsförlust mot Växjö

BP lyckades inte plocka med sig någon poäng i söndagens bortamatch mot Växjö. Trots en ganska stark BP-forcering mot slutet kunde hemmalaget hålla undan och vinna med matchens end ...

BP lyckades inte plocka med sig någon poäng i söndagens bortamatch mot Växjö. Trots en ganska stark BP-forcering mot slutet kunde hemmalaget hålla undan och vinna med matchens enda mål.

Text: Tore Kleist
(På bilden: Vera Blom, arkiv)

I matchinledningen tog Växjö kommandot och parkerade spelet på BPs planhalva genom ett starkare en-mot-en-spel och ett ganska säkert passningsspel. BP började successivt lyfta sig och Klara Andrup hade en lurig lyftning som hemmalagets målvakt fick tippa över ribban. På den efterföljande hörnan var det ganska farligt men i stället för ett BP-mål där och blev det Växjö som efter en dryg kvart kunde ta ledningen. BP-försvaret tappade högerkanten efter ett väl optimistiskt brytningsförsök och det straffade sig när Juliette Kemppi hittade snabba Evelyn Ijeh som säkert kunde lyfta in bollen förbi Nichole Persson. Överhuvudtaget var det, åtminstone under matchens första timme, tydligt att backlinjen hade svårt med Växjös riktigt kvicka anfallstrio. BP hade även fortsatt svårt att skapa bra anfall, men hade ett par chanser före paus genom ett skott av Frida Thörnqvist och en hörna från Wilma Wärulf som nästan gick direkt i mål.

Tidigt i andra halvlek var det nära ett ytterligare baklängesmål, men Persson räddade genom en strålande benparad. BP spelade sedan upp sig och halvleken bjöd på en del chanser åt båda håll. Wärulf hade ytterligare en hörna som nästan gick in direkt. BP arbetade hårt och vann fler och fler närkamper och satte viss press på Växjö utan att skapa jättefarliga chanser. Liksom mot KIF Örebro kunde man ana att BP var något starkare mot slutet, delvis med hjälp av pigga ben hos de inbytta spelarna. Inte minst gällde det Vera Blom som flera gånger under de sista tio minuterna tog sig fram på högerkanten och vid ett par tillfällen sånär hittade rätt med inspelen.

Tyvärr räckte BPs insats inte till poäng mot ett lag man nog hoppats kunna nå. Passningsspelet var generellt inte tillräckligt bra och först i andra halvlek började man vinna närkamper och andrabollar i någon större utsträckning. Den starka arbetsinsatsen, framför allt i andra halvlek, kunde mycket väl ha gett resultat, men det fanns också en del lägen för 2-0.

BP har nu fyra poäng upp till kvalplatsen, och nu väntar två viktiga matcher till. Nästa match spelas på bortaplan mot IFK Norrköping söndag 28 maj och i nästa hemmamatch gästas Grimsta av Djurgården.