Dam U: Ytterligare fyra matcher avklarade
Eli Söderberg i aktion mot IK Uppsala

Dam U: Ytterligare fyra matcher avklarade

Share

Dam U: Ytterligare fyra matcher avklarade

En fullproppad helg med fyra bortamatcher för Dam U innebar mycket resande och därmed något ojämna prestationer. Däremot får helgen trots allt ses som positiv, F19 vinner och krys ...

En fullproppad helg med fyra bortamatcher för Dam U innebar mycket resande och därmed något ojämna prestationer. Däremot får helgen trots allt ses som positiv, F19 vinner och kryssar i sina matcher och F17 tar en seger men förlorar också för första gången i år. Dessutom glänste ett par spelare från Dam U i A-lagets träningsmatch och fanns med i målprotokollet.

F19 började helgen med en på pappret tuff match mot seriekonkurrenten IK Uppsala. Det började även svajigt där BP direkt hamnade under press från ett otroligt intensivt hemmalag. Efter att ha inledningsvis stressats fram till misstag reder BP ut stormen och kunde istället attackera, något man gjorde med bravur. 3-0 var resultatet i paus efter att BP varit sagolikt effektiva framför mål. Andra halvlek medförde inte samma fart i målskyttet men å andra sidan ett mer kontrollerat spel som lär ha gjort tränarna minst lika nöjda. Slutresultatet blev till slut 4-0 efter att Thea Solender nätat i sin debut för klubben. Därmed vinner F19 för andra gången denna försäsong mot en kommande seriekollega (tidigare besegrades Älvsjö AIK) i Svenska Spel F19 Norra vilket bådar gott inför seriestarten.

Med förra helgens framgångar ifrån Karlstad bakom sig åkte F17 söder för en match mot Tyresö FF. På en liten och trång plan var det trots allt två lag som försökte kombinera sig fram och spela fin fotboll. Påföljden blev en fartfylld och underhållande match med målchanser åt båda hållen. Tyvärr för BPs del var det Tyresö som drog det längsta strået och vann med uddamålet, 2-1.

Redan på söndagen fick F17 möjlighet till revansch när man begav sig till Nyköping. För motståndet stod IFK Nyköping som hedersamt kämpade på, men dessvärre för deras del räckte det inte till mot ett laddat BP. Spelet lossnade ordentligt för F17 som var både kreativa och effektiva. BP skulle till och med kunna vara missnöjda med att man inte kom upp i tvåsiffrigt i mål. 8-0 blev slutresultatet där Nelly Strand stod för 4 av målen och kunde välförtjänt titulera sig själv som matchens lirare.

Söndagsmatchen för F19 var något seg, dock naturligt med matchen från Uppsala fortfarande kvar i benen. På andra sidan planen stod ett inspirerat Västerås BK 30 som tog tag i taktpinnen direkt och ledde rättvist med 1-0 i paus. För BPs del var spelet inget att jubla över och man hade problem att hålla kvar i bollen direkt efter bollvinst. Trots att spelet inte stämde kan BP ta med sig att det finns en mental tuffhet i laget, att aldrig ge sig och att hata att förlora. Efter att Västeråslaget dubblat sin ledning tog ett envist BP fram sina sista krafter. Först gjorde Tove Lundborg mål för tredje matchen i rad med ett vackert lobbmål. Sedan kunde Selma Hultkvist efter en fin räd ute på vänsterkanten få in bollen i straffområdet. Där väntade Eli Söderberg som tryckte in kvitteringen med bara några minuter kvar av matchen.

Mycket kul denna helg var också Matilda Nildén och Nora Oldmarks glänsande insatser för damlaget i deras match mot rivalen från Elitettan, Älvsjö AIK. Matilda spelade samtliga 90 minuter och Nora spikade slutresultatet 4-0.