Dam-U: Semifinaler stundar för både F19 och F17

Dam-U: Semifinaler stundar för både F19 och F17

Share

Dam-U: Semifinaler stundar för både F19 och F17

BP når nya historiska höjder på flicksidan. Till kommande helg spelar både F19 och F17 SM-semifinaler. F19 möter KIF Örebro medan F17 gästar Sundsvalls DFF. Text & bild: Ph ...

BP når nya historiska höjder på flicksidan. Till kommande helg spelar både F19 och F17 SM-semifinaler. F19 möter KIF Örebro medan F17 gästar Sundsvalls DFF.

Text & bild: Philip Kämpe

BP:s akademiverksamhet på flicksidan har tagit stora klev framåt och nu börjar resultaten bli alltmer synliga. För första gången i klubbens historia har BP:s F19 kvalificerat sig till SM-semifinal. Denna bedrift gjordes med bravur när man dessutom vann sin serie, Svenska Spel F19 Norra. Seriesegern säkrades i den sista omgången tack vare en 3-1-seger på bortaplan mot Piteå IF.

– Vi har tagit en match i taget, något ”Danne” (Daniel Gunnars, huvudtränare F19) har varit väldigt tydlig med hela året. I år är känslan att vi har varit skarpare och vi har vunnit matcher som vi tidigare säsonger förlorat. Det känns stort att ha vunnit serien men nu kommer vi ge allt för att även vinna guldet, säger Nora Oldmark, mittfältare i F19.

För F19 väntar nu en slutspelshelg med semifinal på fredag 5/11 och final/bronsmatch på söndag 7/11. Slutspelet avgörs på Hammarby IP med fri entré. Dessutom kommer samtliga matcher att livesändas på obosdamallsvenskan.se. BP ställs i sin semifinal emot 2:an från södra serien vilket är KIF Örebro som har sitt damlag i Damallsvenskan. Matchen har avspark kl. 16:30 på fredag. I den andra semifinalen spelar FC Rosengård mot Umeå IK.

– Vi kommer ha två otroligt tuffa matcher mot två skickliga motståndare. Det kommer krävas att vi gör två perfekta matcher om vi vill ha chans på guldet, säger Nora Oldmark.

F17 inledde sitt SM-slutspel redan den gångna helgen. Då var det kvartsfinal mot FC Djursholm som stod på programmet och det blev en spännande tillställning. BP tog ledningen tidigt genom Line Wessman men hemmalaget Djursholm vände på matchen och gjorde 2-1 med mindre en 20 minuter kvar. BP tryckte på och fick in kvitteringen i slutminuterna genom Mathilda Barkman. I förlängningen drog BP det längsta strået och kunde göra både 3-2 och 4-2 genom Line Wessman respektive Vera Österplan.

För F17:s del spelar man sin semifinal på lördag 6/11 kl. 17:00 borta mot Sundsvalls DFF.